Stevns Mini Nord repræsentationshold optrådte på dagen. Foto: Klaus Lohmann

Fejring af gymnastikken

DGI fejrede i sidste uge at Landsdelsholdet i gymnastik er fyldt 50 år.

Gymnastikopvisning I torsdags inviterede DGI og Landsdelsholdet på reception og opvisning i DGI-huset i Vordingborg. Her bød Anna-Lise Zacho fra Vordingborg Gymnastikforening velkommen. Hun er en af dem, der har været med siden den første samling i 1969, og hun var synligt stolt over, at holdet har vist sig at være så langtidsholdbart.
Hun er 75 år gammel, har to børn, der selv har været med på Landsdelsholdet, og hun står stadig i spidsen for tre lokale gymnastikhold. 
Selv startede hun med at spille klaver til gymnastikopvisninger og var slet ikke selv gymnast. Siden blev hun grebet af gymnastikken og har haft det som sin helt store passion i 50 år.
- Det er pragtfuldt, at vi har haft så mange dygtige gymnaster, at man gerne vil vise dem frem i hele verden, fortæller Anna-Lise Zacho, der som sagt var med dengang tilbage i 1969, hvor der for første gang var udtagelse til Præstø Amts repræsentationshold i gymnastik. Siden har holdet ændret navn til DGI Storstrømmens landsdelshold, og efterhånden er 50 år gået med træninger, workshops og et utal af opvisninger i Danmark samt resten af verden.

Se mange flere billeder i galleriet.

Stevns Mini Nord repræsentationshold optrådte på dagen. Foto: Klaus Lohmann

Anna-Lise Zacho bød velkommen til 50 års jubilæet. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar