Musikalsk hygge til Musik over Præstø fjord. Foto: Klaus Lohmann

Festival har fundet sit leje

Musik over Præstø Fjord har i sit tiende år fundet sit leje med omkring 700 besøgende hver dag. Mellem de musiaklske indslag var der masser af andre aktiviteter, så det burde ikke være et problem at få flere dage til at gå i den lille landsby Nørre Smidstrup.

Tappernøje I år havde Musik over Præstø Fjord 10 års jubilæum og omkring 700 besøgende hver dag i dagene 8.-11. august, og det er et passende besøgstal, mener Anne Grete Kamilles og Søren Korshøj, der står bag arrangementet, der iøvrigt finder sted i deres egen private have samt på naboernes arealer. De er godt tilfredse med arrangementets størrelse.
- De cirka 700 besøgende hver dag er et  passende antal for vores festival siger Anne Grete Kamilles til Sydsjællands Tidende.
Blandt de mange gæster var de tre søskende fra Næstved Marius Bellof på 11 år, Harald Bellof på 9 år og Freja Andersen på 9 år. I år er det fjerde gang, de besøger Musik over Præstø Fjord, og de nyder stemningen i Tappernøje. Samværet er dog mindst lige så godt som musikken selv om de alle tre elsker folkemusik og især violiner. Det fortæller Freja Andersen.

Tæt pakket program
Årets musikprogram talte mere end 40 koncerter med professionelle artister fra hele Norden fordelt på scenerne Danseladen, Café Scenen og Viseteltet.
Årets ikke-nordiske indslag blev leveret af sydfranske Bassacada, der spillede traditionel folkemusik fra Occitanien. På en såkaldt åben scene kunne gæsterne selv optræde med musikalske indslag.
Udover koncerter bød Musik over Præstø Fjord også på workshops for både voksne og børn og for børnene var der desuden indrettet et særligt børnetelt med legetøj, gøglerudstyr, maleværksted forskellige spil og instrumenter, som børnene kunne få lov at spille på.
Desuden var der en mængde boder. Blandt andet støttede salget af smykker og tøj fra Indien og Afrika skoleprojekter i de områder af verden, og der var vikingeboder med garnfarvning, nordisk smedekunst, klæder og smykker. Desuden var her loppefund og massagebod.
Og ville man hverken handlke eller lytte til musik kunne man sætte sig på Kyssebænken eller lægge sig i hængekøjerne; man kunne også strikke i strikkehjørnet, spille spil, flyve med drager, nyde de tændte bål og bare lade op til næste musikalske indslag.

Musikalsk hygge til Musik over Præstø fjord. Foto: Klaus Lohmann

Anne Grete Kamilles og Søren Korshøj er særdeles stolte af Musik over Præstø Fjord, som ikke skal være sdtørre nu. Foto: Klaus Lohmann

Det er nu fjerde gang at de tre søskende fra venstre Marius Bellof, Harald Bellof og Freja Andersen nyder stemningen til Musik over Præstø Fjord ved Tappernøje. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar