Der er plads til alle - men ofte fuldt hus - på dansegulvet i Kirkeskoven, hvor Butterflies rundede hele showet af. Foto: Michael Thønnings

Festival-succes: - Alle er bare så glade

Alt gik godt til årets ældrefestival i Medborgerhuset, der er kommet for at blive.

Vordingborg Der er stort set ikke en ledig plads på dansegulvet, hvor Brian og Fætter har fyret op for første sæt. Årets ældrefestival, som igen har slået rod i Kirkeskoven, er gået ind i sidste fase og rundt om i salen hænger folk ud. Nogle får en lur, andre snakker, danser og klapper med til musikken.
Tre dages festival er noget der rykker -  både for de ældre og også de unge fra Vordingborgskolen, der har hjulpet og stået for maden.
- Vi hører ikke meget til de unge om aftenen, efter sådan en dag, griner Helle Pedersen, fra skolen, mens hun gør præmierene klar til lotteriet. De måtte få fat i nogle ekstra lodsedler og gevinster, for lotteriet var ret populært.
Og det er festivalene også. Vordingborg er kendt for sine mange festivaler for alle aldergrupper og denne er måske for de ældste, men også den yngste, der nu er blevet en fast tradition.
- Vi har allerede besluttet at det bliver uge 22 næste år, siger en glad medarrangør, Kirsten Wagner, der har kunnet tælle op mod 200 deltagere - og et større antal medhjælpere og frivillige, på alle tre dage.
Dag to var lidt et ”sats”, hvor man prøvede mere 60’er-agtig musik og et Elvis-show af, i forhold til det vanlige dansktop. Og selvom Kirsten Siggaard, måske trak flere nysgerrige, så fungerede alt godt.
- Dem, der var der til 60’er-dagen, var enormt dedikerede. Men alle dage har været gode og alle har haft en god festival, siger Kirsten Wagner, der også sender roser til Vordingborgskolens elever.
- Det er dejligt at se eleverne her. De er virkelig gode til at tale med de ældre og er meget på - også selvom det ikke er noget vi har bedt dem om. De kan bare godt lide det, siger Helle Pedersen.
Udenfor slapper Else Hansen på 84 år af, og får en snak med impressario Karin  Strand-Holm, der hjælper med bookninger og også optræder selv.
- De ældre - eller det er jeg  jo også selv - de er bare så glade, siger Else Hansen, der selv gør lidt reklame for foreningen ”Ældre hjælper ældre”.
- Det er et fantastisk sted at komme, for der er styr på alt og der er en enorm glæde. Så er det også sjovere som musiker og så giver man den lige lidt ekstra, påpeger Karin Strand-Holm, inden festen synger på sidste vers.

Der er plads til alle - men ofte fuldt hus - på dansegulvet i Kirkeskoven, hvor Butterflies rundede hele showet af. Foto: Michael Thønnings

Else Hansen og Karin Strand-Holm er fast på festivalen, hvor Karin er med-booker. Foto: Michael Thønnings

To af arrangøreren, Kirsten Wagner og Helle Pedersen, er klar med gaver til lotteriudtrækningen. Alt er gået fantastisk og begge er klar ældrefestival i uge 22 næste år. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar