Michael Hansen fra Danlej er bekymret over de mange aflyste ordrer i ordrebogen, men han håber, at foråret kommer snart, så det kan få bugt med Corona-virussen, så der igen kan komme gang i forretningen. Foto: Mille Holst

Festudlejere i knæ: Ingen ordrer i bogen

Festudlejningsbranchen er trængte i øjeblikket. Deres højsæson skulle netop til at starte, da verden lukkede ned som følge af Corona-virus. Hos Danlej i Ørslev har krisen ramt hårdt, men indehaver Michael Hansen er fortrøstningsfuld og tror både på regeringens hjælpepakker og befolkningens vilje til fest, når det hele er overstået.

Ørslev Festudlejningsbranchen er trængt på grund af Corona-situationen, og Michael Hansen fra Danlej i Ørslev lægger ikke skjul på, at forbuddet mod at måtte samles mere end ti mennesker, har en enorm indflydelse i negativ retning på hans virksomhed.
- Vi er trængt. Vi er virkelig trængt, og der taler jeg på alle mine kollegers vegne, siger han til Sydsjællands Tidende.
- Det er vigtigt, vi passer på hinanden i den her tid og retter os efter de meldinger man får, men det er hårdt, siger han og sætter sin lid til, at en af regeringens hjælpepakker kan komme ham til gode.
- Vi er jo allesammen sat tilbage til start.

Aflysninger på aflysninger
Michael Hansen har været i festudlejningsbranchen i 33 år, men han har aldrig oplevet noget som det, der sker i år.
- Vi har haft aflysninger fra dagen efter, det første smittetilfælde var i Danmark, siger han og fortæller, at marts og april plejer at være det tidspunkt på året, hvor arrangementer for hele året bliver booket. I år kommer der bare ingen bookninger. 
På trods af den tomme ordrebog er Michael Hansen fortrøstningsfuld.
- Jeg håber, arrangementerne bliver til noget bare på et senere tidspunkt, siger han og har et eksempel på en konfirmation, der er flyttet til senere på året og også et 1. maj arrangement, der bliver afholdt 29. maj i stedet.
- Det havde jeg ikke regnet med. Der er jo nogle traditioner med 1. maj, siger han, men glæder sig over, at mange af hans faste kunder gør,  hvad de kan for at finde nye datoer for de aflyste.

Kan løbe stærkere
Selvom højsæsonen således bliver mere kompakt i år og medarbejderne på Danlej kommer til at løbe stærkere, så mener Michael Hansen godt, det kan lade sig gøre.
- Vi kan sagtens løbe stærkere. Jeg har en del, der hjælper, men jeg er bekymret for specialforlystelserne. Hvis flere vil have dem på samme tid, bliver det et problem, siger han og forklarer, at eksempelvis klatrevæggen og ikke mindst toget er populære attraktioner, som han kun har en enkelt af.

Giver afbestillingsgaranti
Michael Hansen appellerer til, at man trods usikkerhed for de kommende måneder, booker ham til det, man gerne vil.
- Det betyder noget, at jeg får en melding nu. Banken ånder os i nakken, siger han og vil gerne lave særaftaler med folk, sådan at de kan komme ud af aftalen, hvis der fortsat er corona-krise, på det tidspunkt, hvor de havde tænkt sig at holde fest.
- Der er ingen, der kender slutdatoen på det her, siger han og fortsætter:
- Det vi har snakket om er, at man kunne bede vores kunder om at lægge en ordre, og så lave en afbestillingsgaranti; så er det her ikke ovre på den tid, så flytter vi eller aflyser.

Håber på sommer og fest
- Der er ingen af os, der er herre over den her situation, vi har lige nu. Vi skal bare af med den virus, og det tror jeg forår og sommer hjælper os med, siger han og er generelt bekymret for, hvad nedlukningen af samfundet pt. får af betydning for de små lokalsamfund.
Uanset, hvor sort det hele ser ud lige nu, så er Michael Hansen fortrøstningsfuld, og han tror på, at jobbene nok skal komme.
- Vi er som befolkning ikke vant til skrappe sanktioner som nu, så når det er ovre skal folk bare feste, slutter han håbefuldt.

Tema: 
Corona-situationen

Michael Hansen fra Danlej er bekymret over de mange aflyste ordrer i ordrebogen, men han håber, at foråret kommer snart, så det kan få bugt med Corona-virussen, så der igen kan komme gang i forretningen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar