Kim Ingemann Erichsen præsenterer nogle nye tiltag på årets festuge, blandt andet noget biologisk nedbrydeligt service produceret af genbrugsmaterialer. Foto: Mille Holst

Festuge med fokus på musik og klima

Meget er som det plejer, når Vordingborg Festuge løber af stabelen i uge 28. Men som altid er der også et par nye tiltag. Blandt andet bliver årets service af en mindre miljøbelastende slags.

Festuge 2019 Når Vordingborg Festuge i næste uge løber af stabelen, er det kun anden gang, at det nuværende team kaster sig ud i opgaven.
- Sidste år skulle vi have vores nye set-up til at køre. Nu kender alle deres roller, mener Kim Ingemann Erichsen, der er talsmand for Vordingborg Festuge. Han har selv med i år været med til at arrangere festuge tre gange.
- Jeg glædr mig til at få en uge, hvor vi er mere på forkant med tingene end vi var sidste år, siger han og pointerer, at alle er frivillige og derfor skal det også være sjovt at arrangere festuge. Sidste år var der lige lovlig meget tryk på, synes han. 
- Man mærker, at vi ikke har mulighed for at prøve noget af tidligere. Uge 28 ER generalprøven, siger han og er glad for, at der er mange frivillige med, som har været med gennem mange år.

Mere miljøhensyn
2019 er et år der politisk set insdtil videre har stået i klimaets og miljøets tegn. Det har Vordingborg Festuge taget til sig og har indkøbt biologisk nedbrydeligt engangsservice, der er produceret af genbrugsmaterialer.Kim Ingemann har selv afprøvet det nye service og godkendt det.
- Det er mere solidt end det almindelige i plastik; faktisk er det helt synd at smide det ud, siger han og oplyser at paptallerknerne er kraftige og forsynet med en form for hinde.
- De kan holde til dagens ret, mener han.
At servicet i år er mere skånsomt for miljøet er dog kun et skridt på vejen. Ifølge Kim Ingemann Erichsen er festugestaben endnu ikke gearet til at sortere affaldet, hvorfor det nye service bliver afleveret til forbrænding ligesom alt det øvrige affald fra festugen.
- Vi er klar over, at det er noget, vi skal have fokus på, siger Kim Ingemann, og håber, at næste år måske bliver året, hvor affaldssortering bliver muligt også i festugen.

Det muliges kunst
Ligesom sidste år har arrangørerne af festugen forsøgt at  tematisere dagenes musikprogram, men det er ikke lykkedes lige godt alle dage indrømmer Kim Ingemann.
- Vi har jo de penge, vi har, så der er et niveau, hvor vi kan bevæge os, siger Kim Erichsen og fortsætter:
- Vi får altid henvendelser om, hvorfor nogle af de helt store bands ikke kommer - men det har vi ikke råd til.
På samme måde havde man en ambition om at lave en særlig rockdag.
- Men det har ikke kunnet lade sig gøre. Der er ikke så mange rockbands, og mange af dem er i en liga, hvor vi ikke kan betale dem, forklarer Erichsen.
Derudover har festugen måttet finde en substitut for Hugo Helmig, der meldte afbud til sin optræden mandag aften. Her trådte L.I.G.A til.
I år er der hele tre optrædende på den store scene på Slotstorvet hver aften samt op til fire bands, der derimellem optræder på den lille scene på ruinterrænet.
- Det hele bliver styret fra den store scene. Det kommer sikkert til at fungere super fint, mener Kim Erichsen, der med et mere konstant musikprogram, hvor de to scener hele tiden veksler med hinanden, håber at få folk til at blive lidt længere.
- Lige meget hvad vi gør, kan vi ikke lave seks dage, der rammer alle. Dem, der synes det er hyggeligt at være på festuge, vil kunne være der hver dag, men ellers kan man komme efter forskellige genrer, siger Kim Erichsen.
For at holde folk på festpladsen - men sådan set også for at afhjælpe presset på byens spisesteder - har festugen i år udvidet sit madsortiment, så der udover pølser og deslige også fås italiensk brød med forskelligt pålæg samt kyllingebakker. Desuden serveres hver aften dagens ret i teltet på ruinterrænet.
Endelig har festugen i år fået lavet større skilte, så man på afstand kan se, hvad der sælges i hvilke telte og udsalgssteder.
- Det er jo en forretning,. der skal køre, så vi skal jo gerne lave ting, der giver penge, slutter Kim Ingemann Erichsen.
 

Kim Ingemann Erichsen præsenterer nogle nye tiltag på årets festuge, blandt andet noget biologisk nedbrydeligt service produceret af genbrugsmaterialer. Foto: Mille Holst

Det nye bestik, der skulle være mere miljøvenligt. Foto: Mille Holst

Kim Erichsen med årets plakat. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar