• www.henriks-hvidevarer.dk

Birgit Bach foran hjertestarteren ved indgangen til Ældresagens lokaler i Vordingborg. Foto: Mille Holst

Fire nye hjertestartere på vej

Indsamlere på Sydsjælland samlede i sidste weekend af april ind til nye hjertestartere i vores område. 

Præstø/Vordingborg I forrige weekend samlede HJerteforeningen ind over hele landet til nye hjertestartere. I Vordingborg Kommune deltog indsamlere i alle aldre fra Præstø og Vordingborg og tilsammen fik de 50.000 kroner kontant i bøsserne - udover en masse mobilpay-donationer.
- Mobilepay er på landsplan, så der ved vi ikke, hvor meget vi samlede ind, fortæller næstformand i Hjerteforeningens lokalafdeling i Vordingborg Kommune, Birgit Bach. Hun er glad og stolt over indsamlingsresultatet, som betyder at fire nye hjertestartere kommer op i lokalområdet. I Præstø får parcelhuskvarteret Bygvænget en hjertestarter, Præstø Camping får en og en tredie kommer op på Sandvig havn. I Vordingborg sættes en hjertestarter op på Soldaterhjemmet.
- Det er dem, der har gået og samlet ind, der har besluttet, hvor de skal op, fortæller Birgit Bach og fortsætter:
- Når de bliver sat op, kommer der også en ud og forklarer naboerne, hvordan den skal bruges.
Enhver kan få lov at have en hjertestarter hængende; det kræver blot at man er villig til at betale for den strøm, starteren skal have samt sørger for vedligeholdelsen af den. 

Få gratis kursus
Alle borgere har desuden - uanset medlemskab af Hjerteforeningen eller ej - mulighed for helt gratis at få en instruktør ud og demonstrere, hvordan en hjertestarter virker. ”Giv liv” hedder initiativet. Det eneste man skal gøre er at kontakte den lokale afdeling af Hjerteforeningen og bede om at få besøg af en instruktør fra ”Giv liv”.

Birgit Bach foran hjertestarteren ved indgangen til Ældresagens lokaler i Vordingborg. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar