• www.henriks-hvidevarer.dk

Der er mange flåter i øjeblikket. Foto: Colourbox

Flåterne er her - husk at tjekke op

Der har allerede nu været meldinger om flere flåter - blandt andet i Bakkebølleområdet. Alle opfordres til at tjekke sig selv, men meget andet kan der ikke gøres, lyder det fra kommunen.

Bakkebølle/Kommunen Det lille blodsugende - og ofte sygdomsbefængte - insekt - flåten - er i øjeblikket på jagt her i området.
Der lyder blandt andet meldinger fra Ove Johansson, der har sommerhus ved Bakkebølle.
- Bare i løbet af en enkelt dag, havde vi og naboen fået ti flåter. Det er ikke fordi her er specielt højt græs, siger han og opfordrer til, at man holder øje.
Noget kunne tyde på at der såldes er en del i år, og blandt andet ser man dem i forbindelse med de mange hjorte og råvildt, der slæber krybene med sig.
- Det er noget, som man fra kommunens side bør være opmærksom på, for der er en risiko, siger sommerhusejeren, der påpeger at de selv holder græsset nede, men ikke kan gøre så meget andet.
Hos kommunen har naturforvalter Stefan Skov ikke umiddelbart fået meldinger om områder, der er særligt angrebet af skovflåter - men det er heller ikke noget de normalt registrerer.
- Men det er ofte sådan at hvor der er meget råvildt, der er der ofte også ret mange flåter, siger han og påpeger  at de især gemmer sig i det høje græs.
- Vores anbefaling er da - og vi opfordrer til - at man får tjekket for flåter, siger han.
Det er dog andre typer af dyr - og planter - som kommunen holder øje med, og i forhold til bestanden af råvildt, der er det ikke noget, de kan holde nede.
- Den eneste skov som kommunen holder er en del af Vinterbølleskoven, som vi har lejet, så der er mulighed for fritidsaktiviteter for foreninger og lignende. Den del holder vi, siger Stefan Skov, der påpeger at Vordingborg jagtforening har opgaven med vildpleje og jagtretten til skoven, som en del af aftalen med kommunen, men at de ikke kan gøre noget i de private skove.
- I forhold til flåter, ved jeg ikke om der skulle være flere i år, siger han og påpeger at den varme sommer sidste år, kan have haft en betydning. Det har det nemlig for plantelivet, hvoraf flere arter har fået bedre forhold, fordi græsset en række steder blev svedet af i varmen.
- Der ser vi flere områder med blomster nu her - blandt andet storkenæb, der har nydt godt af, at græsset blev svedet væk, siger naturforvalteren, der også påpeger at man bør tjekke sin hund, når man har været en tur i skoven i denne tid.
Ofte er flåter harmløse, hvis man får dem fjernet, men hvis der kommer røde mærker eller er tegn på ændringer, der hvor flåten har været, skal man søge læge. Her vil meget kunne klares med medicin, men i nogle tilfælde, kan man blive ramt af alvorlig sygdom - blandt andet borelia, der kan give lammelser.
 

Der er mange flåter i øjeblikket. Foto: Colourbox

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar