Sara og Caspar Andersen på henholdsvis fløjte og violin. Foto: Lise-Lotte Iuel

Flot nytårskoncert i Kalvehave Kirke

Med et bredt og righoldigt program afholdt Kalvehave Kirke for tredje gang nytårskoncert, hvor Jens Peter Hansens Wienerorkester samt det lokale herrekor stod for de musikalske indslag.

Kalvehave Nytårskoncerten var annonceret til klokken 15, men allerede en lille time før, var parkeringspladsen fyldt og ligeså hovedskibet, så det var virkelig et tilløbsstykke af de større, der havde trukket folk af huse denne solrige og kolde januarsøndag. Programmet var i det store hele sat sammen af Peter Hansen fra Ørslev, der, skønt han i sit professionelle virke har fungeret inden for finanssektoren gennem alle årene, har haft musik i blodet som udøvende pianist og tidligere har haft et stort danseorkester og nu også sit eget Wienerorkester. 
- Jeg har forsøgt at lave et program, hvor der er ilagt tre fællessange, med musik, der klinger bekendt for de fleste, så man kan sidde og nynne med, hvis man er til det, smiler Jens Peter Hansen. 
- Nogle af de musikere, der spiller i Wienerorkesteret, spiller også med andre og hinanden eller sig selv i andre sammenhænge, og med hjælp fra det lokale herrekor under ledelse af Kalvehave Kirkes organist Lennart Lindegaard er programmet skruet sammen forhåbentlig til fryd og fornøjelse for både musikudøverne og gæsterne, fortæller Jens Peter Hansen videre. 
Wienerorkesteret består af i alt 14 musikere, som spiller på violiner, fløjter, en enkelt saxofon, en enkelt harmonika og så en enkelt pianist, som er mig selv, smiler Jens Peter Hansen, og tilføjer, at orkesteret oftest bruger efteråret og vinteren på det musikalske med koncerter i egnens kirker, og så ligger foråret og sommeren mere stille hen. 

Progammet
Med organist Lennart Lindegaards akkompagnement på orgel startede koncerten med Grundtvigs salme ”Vær velkommen, Herrens år”, hvorpå Wienerorkesteret tog over med et valseforløb godt repræsenteret af komponisten Strauss. Derpå fulgte duoen Sara & Casper Andersen, hvor Sara Andersen både håndterede blokfløjte og violin i samme nummer, som var et irsk folkemusikstykke ”Dublin Aiport” fra 1970. Lars Knudsen på harmonika tog over med ”Pigalle” – en fransk musette, som er betegnelsen for en dans fra Bretagne i 2/4-takt, hvis musik oprindelig blev fremført af sækkepiber. De unge talenter, de konservatorieuddannede musikere Annemarie Hjort Christiansen og Torbjørn Eika på henholdsvis violin og cello, spillede både Bach og Brams på et musikalsk meget højt niveau, hvorpå Wienerorkesteret afsluttede første del af koncerten, og alle sang ”Du som har tændt millioner af stjerner”. 

Bobler og snak
Der blev budt på bobler og kransekagekonfekt i både sideskib og kor, og der blev udover at strække benene og nyde et lille glas også lejlighed til at slå en sludder af med venner og bekendte og andet godtfolk, som nød denne musikalske eftermiddag i Kalvehavehave Kirke, inden anden halvdel af koncerten gik i gang. Denne blev indledt af et af organist Lennart Lindegaards herrekor, der sang af karsken bælg – blandt andet et par meget populære sange af nu afdøde John Mogensen. Sange der åbenbart er allemandseje, for der blev både nynnet og sunget med på bænkene rundt omkring. Derpå var Wienerorkesteret atter på banen af et par omgange afbrudt af Majlis Rasmussen og Lars Knudsen og endelig sluttedes med fællessangen ”Tak for alt i det gamle år” af Grete og Claus Walter fra 1953 sunget af de i alt halvandet hundrede mennesker, inden de begav sig hjem i skumringstimen. 
 

Sara og Caspar Andersen på henholdsvis fløjte og violin. Foto: Lise-Lotte Iuel

Så er det herrekorets tur under ledelse af organist Lennart Lindegaard. Foto: Lise-Lotte Iuel

De unge talenter Torbjørn Eika og Annemarie Hjort Christiansen får sig en hyggelig passiar med Jens Peter Hansen fra Wienerorkesteret. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar