Fold armene helt ud - og lyt

Vi fortæller historier hele tiden. Det er en af grundpillerne i livet. Også musik er historiefortælling. Med dette fokus søsætter Marianne Christensen i samarbejde med Stars ”Vordingborg Fortællefestival” med både musikalsk og verbal historiefortælling. 


Vordingborg Fortællefestival af staben på det regionale spillested Stars i Vordingborg. Bag arrangementet står Vordingborg Fortællekreds med Marianne Christensen i front.

Her sættes fortællere og musikere stævne i en række improvisatoriske møder - også med publikum - hvor fortælling og musik kommer til at gå op i en højere enhed.

- Det bliver en nærværende liveoplevelse, der er påvirkelig af publikum, fortæller Andreas Linsdell, leder af Stars, der glæder sig over at arrangementet er lokalt forankret i forhold til både musikere og fortællere. 

- Det her projekt passer jo ind under huden som lige præcis noget af det, vi (Stars, red.) skal og kan.

 

På ukendt grund

I løbet af fortælledagen optræder en række mere eller mindre lokalt forankrede kunstnere. Blandt andet kan man møde musikeren Peter Abrahamsen som fortæller og uden sin guitar. Sammen med ham på scenen er den unge jazzpianist Morten Fischer, der fortolker Abrahamsens sange. Også historiker Kaare Johannesen optræder som fortæller med en række erotiske fortællinger fra 1300-tallets ”Decameron”. Med på scenen er den unge harpist Nadine Ezzaaf.

- Hun er en blanding af Anisette og Björk - med harpe. Hun er helt enestående, fortæller Marianne Christensen begejstret om det lokale musiktalent.

Netop begejstringen er et at grundpillerne i Fortællefestivalen. Begejstringen for den gode fortælling, for det uventede, for inspirationen og for det nye. 

- Det nye i dette her er, at JEG sætter folk sammen, JEG udfordrer dem, fortæller Marianne Christensen, der omhyggeligt har udvalgt og sammensat kunstnerne til årets udgave af Vordingborg Fortællefestival. Og kunstnerne har taget imod udfordringen. De deltager desuden selv som publikum hele dagen, for at ”nedbryde scenekanten”, som Andreas Linsdell betegner det.

Selv optræder Marianne Christensen sammen med Præstø-musikeren MC Hansen.

- Jeg har engang været så dum eller naiv, at jeg var ved at blive slået ihjel. Jeg har aldrig turdet fortælle det til min mor. Nu fortæller jeg historien til Fortællefestivalen, siger Marianne Christensen, der er overbevist om at det er MC Hansens evne til musikalsk at gribe stemninger og handling i historien og give dem en ny tone, der har gjort at hun nu tør fortælle den til andre.

 

Bare lyt og nyd

Til dem, der måtte være bange for ikke at kunne kapere så mange fortællinger på én dag, siger Marianne Christensen:

- Man skal bare gå i en ”idag-lytter-jeg-tilstand”. Man behøver ikke at kunne huske dem. Nyd dem. Så dukker fortællingerne op i løbet af efteråret, helt af sig selv.

 

Fakta

• Vordingborg Fortællefestival 25. oktober på Stars klokken 14-23.

• Optrædende er Steffen Sommerstedt og Benjamin Barfod, Marianne Christensen og MC Hansen, Peter Abrahamsen og Morten Fischer, Kaare Johannesen og Nadine Ezzaaf, Hans Laurens og ANdreas Ugorskij, Pernille Stockfleth og Peter Uhbrand.

• Der er fællesspisning for publikum og kunstnere klokken 18 ved tilmelding.

• Billetter på billetter@stars.dk.

 

mille


Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar