• www.henriks-hvidevarer.dk

Mads Brian Lago Larsen med sin folkevogn fra 1970 og campingvogn fra 1962. Foto: Mette Neerup

Folkevognstræf på Møn i weekenden

Det årlige VW Veterantræf fandt i år sted på Keldbylille campingplads på Møn.

Keldbylille Lokale medlemmer af VW Veteranklub Danmark, stod for det årlige træf, som foregik på Keldbylille campingplads. Mellem 16 og 18 lørdag eftermiddag, var der mulighed for at alle nysgerrige og interesserede, kunne beundre de udstillede biler og få en snak med deres respektive ejermænd. Fælles for dem alle, er passionen for de gamle folkevogne og især ”boblen” var talstærkt repræsenteret.
- Da jeg var dreng, var der en mand, der havde en rød folkevogn. Sådan én måtte jeg bare have. Og da jeg som voksen også faldt for den her gamle campingvogn, fik jeg lyst til at sætte begge dele i stand, fortæller Mads Brian Lago, der er lokal arrangør af træffet. 
- Det blev til et far/søn projekt at istandsætte og vi har været på ferie til blandt andet Skagen, siger Mads. 
- Bilen bliver indimellem lejet ud til bryllups- og konfirmationskørsel, men kun med mig som chauffør, understreger han.

Hygge og konkurrencer
- Her til formiddag kørte vi en tur alle sammen rundt på Østmøn. Vi vil gerne vise jyderne, hvor flot her er, smiler Mads. 
- Der er jo flest jyder i klubben, så nu syntes vi, det var på tide at de kom herover. Derudover hygger vi med blandt andet bilsnak og forskellige konkurrencer, afslutter Mads. Og til konkurrencer hører der præmier, masser af præmier.
Kaj Aabo Jensen fra Vordingborg har, som altid, stået for at indsamle sponsorgaver.
- Her er nok gaver for 5.000 kroner og alt er fra lokale. Jeg har også gaver med når træffet ligger i Jylland, griner han. Kaj er mekaniker og smed og har selv istandsat sin Karmann Ghia, der for nylig fik nyt indtræk.

Fuld forplejning
På pladsen, hvor de flotte veteraner står opstillet, spreder der sig en liflig duft. Ved grillen står lejrchef Niels Johansson. 
- Jeg synes, det er sjovt med sådan et arrangement. Vi har jo 168 sengepladser her på campingpladsen, så vi kan godt have store selskaber, fortæller han og forstsætter: - Vi har før haft træf med forskellige klubber. Til næste år er det Fiat veteran, der kommer. Det kunne være sjovt med et veterantræf for alle bilmærker. Det vil vi arbejde på, siger han.

En talstærk forening
- Vi er cirka 650 medlemmer i VW Veteranklub Danmark. Vi er med i Motorhistorisk samråd, som er en paraplyorganisation, der i alt tæller 33.000 medlemmer, fortæller formanden for klubben, Steen Rode-Møller. 
- Med så mange medlemmer, er vi en organisation, der har større chance for at blive hørt i politiske sammenhænge, udtaler han videre. 
- Jeg er i øvrigt kommet helt fra Løkken, sammen med min datter og hendes to døtre. De er ofte med, og jeg synes, det er vigtigt at medtænke, hvordan vi får videreført interessen for de gamle biler. Vi forsvinder jo, men bilerne består, afslutter Steen.

Mads Brian Lago Larsen med sin folkevogn fra 1970 og campingvogn fra 1962. Foto: Mette Neerup

”Købmandens” bil med masser af merchandise. Foto: Mette Neerup

Steen Rode-Møller, formand for klubben og ejer af de to folkevogne. Den sølvgrå fra 1973 er han selv kørt til Møn i og den orange er kørt af hans datter. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar