Fortællefest er for alle aldre

Vordingborg har fået sin egen fortællerfestival for både børn og voksne. Her vil man kunne høre eventyr, skrøner og myter fra fortællernes eget liv. Det eneste publikum skal gøre er at slå ørerne ud og tage imod.

Lørdag 1. juni åbner Vordingborg Fortællekreds med Marianne Christensen i spidesen dørene for en fortællefest på Stars.
- Jeg har gjort meget for at få  den mundtlige fortælling på dagsordenen. Nu får vi en hel dag, hvor folk kan komme og høre en masse gode historier, fortæller Marianne Christensen, der glæder sig over at have fået nogle af landets absolut bedste fortællere med i programmet, der kæder fortælling og musik sammen og rummer fortællinger for både børn og voksne. 

 

Laver sin egen film
- Det er en dejlig ting at høre gode historier. Det giver mulighed for at blive beriget på en anden måde. Det er lidt lige som teater, men når man lytter, laver man bare selv filmen inde i hovedet, fortæller Marianne Christensen, der er overbevist om, at folk generelt er interesserede i anderledes oplevelser.

 

Udfordringer
Programmet er sammensat således at hver fortæller optræder sammen med en musiker, så fortælling og musik kan komplementere hinanden. Hvilke historier de enkelte vælger at fortælle er der dog ingen der ved på forhånd.
- Jeg har givet fortællerne nye udfordringer ved at sætte dem sammen med musikere. Jeg ved derfor ikke på forhånd, hvad de vil fortælle.  Det opstår i situationen, fortæller Marianne Christensen, der dog ved tidligere lejligheder har oplevet hver og en af fortællerne på Vordingborg Fortællefest.
- Der er ingen, man kommer til at kede sig med, lover hun.

 

På opfordring
- Jeg har gået med planerne om en fortællefestival lige siden Lejre stoppede sine fortællinger i Pinsen i 2010, fortæller Marianne Christensen.
- Jeg fik lov at overtage festivalen og lægge den i Vordingborg i stedet, men det var alt for stor en opgave.
På opfordring fra Vordingborg Kommune og gennem et tæt samarbejde med Stars og Vordingborg Bibliotekerne er det dog lykkedes at stable en lidt mindre version af festivalen på benene.
- Det her er langt fra den store fortællefestival, jeg oprindelig havde i tankerne. Her skulle skolerne indrages og så videre, fortæller Marianne Christensen.
- Men hvis det falder i god jord i år, så laver jeg det igen til næste år.


Fakta:
• Fortællefesten åbnes af borgmester Henrik Holmer klokken 14.30 og rundes af omkring klokken 21.30.

• Dagens fulde program kan ses på www.mariannechristensen.dk.

 

miho


Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar