Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Lige nu bliver grunden kun brugt til hærværk. Ingen investorer har meldt sig på banen, hvorfor Birdhouse-brugerne i princippet stadig kunne have benyttet sig af stedet. Foto: Brian Romberg

Fra fuglehus til hærværksrede

Ungdomshuset Birdhouse i Vordingborg blev lukket ned i december, og siden har bygningerne stået tomme. Kommunen har foreløbigt ingen planer med stedet, som lige nu ligger hen som en hærværksgrund i midtbyen.

 

For få uger siden var der ild i ét af lokalerne på den gamle brandstation, Valdemarsgade 100, som senest har udgjort rammerne om ungdomshuset Birdhouse, der blev lukket i december.
Ungdomshuset er også tidligere blevet udsat for groft hærværk - til stor irritation for brugerne af ungdomshuset, men siden lukningen har stedet været uden opsyn. Til stor glæde for hærværksfolk.
- Det gør da ondt at se. For os er vi kede af, at et hus, der har betydet meget for os, bliver behandlet sådan. Der var også flere tilfælde af hærværk de sidste to år, vi var der, men nu er det jo stukket helt af, siger Lukas Hartvig, som er aktivt medlem af Birdhouse.

 

Står bare og står
Birdhouse blev lukket på grund af gentagne krav om spildevands-separering fra Vordingborg Kommunes Miljø-afdeling. Det blev anslået at ville koste omkring en kvart million, og Jesper Kjærulff, fagchef for Kultur og Fritid i Vordingborg Kommune, har flere gange fået dispensation - men det kunne ifølge fagchefen ikke udskydes længere. Den midlertidige placering har også skyldtes mulige byfornyelsesprojekter.
- Allerede dengang Birdhouse blev oprettet (i 2011, red.) og fik lokaler til rådighed, var det under forudsætning af, at de skulle være klar på at flytte, hvis vi vidste, der skulle ske noget. Så vi har hele tiden vidst, det var en midlertidig placering, forklarer han.
- Er der så sket noget, og er der planer for stedet?
- Jeg har ingen anelse om, om der er nogen, som har planer om at ville ind at bygge der. Den (bygningen, red.) står bare og står, fortæller Jesper Kjærulff.
- Men hvorfor skulle de unge ud lige nu og her, når der alligevel ikke er nogen, som står og skal bruge grunden?
- Sådan kan man godt se det, men jeg kunne ikke længere få dispensation til det. Som kommune må vi også være skarpe på at overholde vores egne retningslinjer, når borgerne skal være det. Derfor var det nu, at det var nu, lyder Jesper Kjærulffs forklaring.

 

Venteposition
Birdhouse bruger lige nu Bykontoret i Algade til husmøder og deres folkekøkken-arrangementer, men fuglehusfolket afventer stadig en permant løsning.
Lige nu afventer Birdhouse svar fra ZBC omkring et campus-café-projekt - et mødested for unge på tværs af uddannelser.
- Der har været tale om, at Birdhouse skal ind under. Vi håber at kunne få et godt samarbejde med campus-caféen og få lov at være dér. Lige nu er forskellige arbejdsgrupper ved at finde ud af, hvad der skal ske, så vi er lidt i venteposition, fortæller Lukas Hartvig og tilføjer, at det på koncertfronten også er lidt besværligt ikke at have egne rammer.
- Vi afholdt senest en dødsmetal-koncert på Stars. Vi havde skrevet kontrakt med et udenlandsk band for næsten et år siden, da vi regnede med at have vores eget sted. Blaze Bailey, den tidligere forsanger i Iron Maiden, har sagt, at han gerne ville komme tilbage og spille hos os igen. Et problem er, at Stars er meget booket, så det er ikke under så gunstige forhold, at vi kan afholde vores koncerter.
- Men vi synes, at fremtiden ser forholdsvis lys ud, bemærker Lukas Hartvig.

 

Hærværk på Birdhouse-grunden i Valdemarsgade har taget til efter lukningen af ungdomshuset. Foto: Brian Romberg

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg