Oliver Holst skal i midten af august starte på et nyt job i London. Foto: Mille Holst

Fra nybagt student til job i London

I hele 3.g har Oliver Holst arbejdet på at blive blandt de 30 danske unge, der hvert år tilbydes et års lønnet praktik på en udenlandsk virksomhed. I starten af august bliver drømmen til virkelighed.

Stege Det har taget det meste af et år for Oliver Holst at komme gennem nåleøjet til praktikdrømmejobbet i London. Men i midten af august kan han begynde og han er i fuld gang med at få styr på forsikringer, få en engelsk bankkonto og i det hele taget mentalt forberede sig på både at skulle flytte hjemmefra, men også at skulle flytte til udlandet.

Praktik i finansverdenen
Oliver Holst har fået praktikopholdet gennem PIU, der er en organisation, der sender unge HHX’ere et år i praktik i henholdsvis England eller Tyskland. Handelsgymnasiet ZBC i Vordingborg har de sidste mange år sendt en gruppe nyudklækkede studenter i praktik i udlandet efter deres afsluttende eksamen. For Oliver Holst begyndte eventyret allerede i starten af 3.g, hvor PIU besøgte ZBC i Vordingborg og fortalte om mulighederne for det lønnede praktikophold.
- Jeg syntes det lød interessant, fortæller Oliver, der derefter sendte en ansøgning med cv, hvorefter han blev udvalgt til samtale i Silkeborg.
- Der kiggede de på karakterer og personlighed, fortæller Oliver, der efter samtalen blev ”parret” med fire virksomheder i England. Sammen med 30 andre unge danskere drog han i foråret en uge til England, hvor han var til jobsamtale på de fire virksomheder. Efter selv at have oplyst hvilke af virksomhederne han helst ville arbejde på - i prioriteret rækkefølge -   og efter at virksomhederne gjorde det samme med kandidaterne, blev Oliver Holst tilbudt arbejde på londonvirksomheden Swoop, der hjælper folk med at opnå bedre lån og støtte.
- Jeg fik det, jeg havde valgt som førsteprioritet, men de var allesammen fede, fortæller Oliver Holst, der under sit besøg i London også fik lavet aftale om at overtage en møbleret lejlighed sammen med tre andre PIU-praktikanter.
Arbejdet indenfor finansverdenen tiltaler Oliver Holst, der både glæder sig til at komme igang og er spændt på, hvordan det bliver. 
Næste år regner han med at søge ind på en uddannelse indenfor netop finansverdenen, men hvilken har han ikke lagt sig fast på endnu. Først er fokus på det engelske praktikophold, hvor han skal rådgive andre i forhold til deres lånemuligheder, så de kan optimere deres chancer.
Sideløbende med arbejdet i rådgivningsvirksomheden skal Oliver Holst tage et onlinekursus, så han uddanner sig til kontorassistent.

Man tager ikke lige flyet
Oliver har på ZBC gået på linjen med innovation og marketing. De seneste år har han deltaget i en række forskellige camps og arrangementer om lederskab og innovation. Sidste sommer var han eksempelvis i Canada til campen Next Generation Leaders. 
Han fortæller, at forældrene har bakket ham op i ønsket om at tage et år til England.
- De har støttet mig og synes, det er godt, jeg kommer ud og får noget erfaring. Men jeg tror også, de synes det er grænseoverskridende, fortæller Oliver Holst, der også selv oplever det nye som grænseoverskridende.
- Det er mere besværligt at flytte derover end hvis det var København, siger han og fortsætter:
- I København kan man lige tage toget hjem; man tager ikke lige flyet fra London.

Oliver Holst skal i midten af august starte på et nyt job i London. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar