• www.henriks-hvidevarer.dk

380 frivillige havde takket ja til invitationen fra Vordingborg Kommune og Det frivillige samråd og nød underholdningen af Søs Egelind. Foto: Mette Neerup

Frivillig i fællesskab

I fredags var alle frivillige i Vordingborg Kommune inviteret til fest i Mønshallen. 380 mennesker deltog i festen, som Vordingborg Kommune og Det frivillige samråd var vært ved. Ved samme lejlighed blev årets frivillige kåret.

Stege Efter borgmester, Mikael Smeds (S) velkomsttale og før festmiddagen kunne indtages i den store hal, var der workshops med forskellige temaer i forhold til frivilligt arbejde. 
- Det overordnede tema for årets Frivillig fredag, er “vil du med”, fortæller Marita Dalsgaard, psykiatri og handicapchef. 
- Workshoppenes indhold er baseret på temaer, som de frivillige foreninger kunne være interesseret i, fortsætter hun og nævner emner som, hvordan man når de unge og hvordan partnerskabet mellem foreningerne og kommunen kan optimeres. 
- Denne her fest, hvor Vordingborg kommune har valgt at invitere på mad og underholdning, er en måde at sige tak til de frivillige på, indskyder Jasmina Diness, chefkonsulent i afdelingen for psykiatri og handicap og som sammen med Marita og andre kolleger fra afdelingen for psykiatri og handicap, har stået for en del af det praktiske og organisatoriske arbejde bag festen.

De “nye” frivillige
Når man kiggede ud over salen med de 380 mennesker, var det tydeligt, at de frivillige kræfter overvejende repræsenterede den ældre generation. Naturligt nok, da frivilligt arbejde kan være krævende rent tidsmæssigt. Desuden udfylder de frivillige foreninger ofte sociale tomrum, som kan opstå når arbejdslivet er slut. Der blev blandt andet derfor  i workshops snakket om, hvordan man rekrutterer frivillige blandt det yngre segment og hvordan man holder traditionen med frivilligt arbejde i hævd. 
- Jeg tror, at de “nye frivillige” i højere grad er nogle, der gerne vil hjælpe til i kortere projekter, som tænder den enkelte lige her og nu, siger Martin Nøhr, der er tilknyttet musikstedet Stars i Vordingborg, som i øvrigt var indstillet til prisen sidste år. Der løb Thorsvangs venner med hæderen. 
- Der ligger ikke nødvendigvis den dybere forpligtelse bag, og man melder sig måske ikke ind i én forening for livet, fortsætter Martin, der  betegner sig som hørende under den mere “shoppende” kategori af frivillige.

Ihærdige frivillige
- Jeg kan godt lide at give børnene en god oplevelse, siger Kim Errebo, der sammen med sin kone Christina Christensen, er involveret i forskellige frivillige aktiviteter på trods af, at de stadig er tilknyttet arbejdsmarkedet. 
- Og så er der ting vi er med i, fordi vi bare synes det er sjovt, fortsætter Kim, der blandt andet har haft en madklub for skolebørn og i den anledning fremhæver, hvor enkelt det har været at booke gratis lokaler på Stege skole til formålet.

En ud af 21 vinder
Alle de 21 nominerede grupper eller enkeltpersoner, var udstyret med badges ved arrangementet. Formand for Det frivillige samråd, Pia Westergaard, indtog scenen flankeret af de menige medlemmer af rådet. 
- Alle de nominerede er interessante, men den stærke pejling i forhold til årets valg, har været: “Vil du med”, sagde Pia Westergaard, der til lejligheden havde trukket sin teenagesøn Jeppe med til arrangementet, hvilket skulle vise sig at have en helt særlig bagtanke. 
- Årets frivillig er iderig, initiativrig, er god til at lytte til ideer og får mange mennesker i sving, sagde Pia inden hun kaldte Steen Olsen fra Mern fodbold op på scenen. Jeppe, der selv har nydt godt af Steens frivillige arbejde, fik æren af at overrække buket og pris.

Søs Egelind 
Søs Egelind overtog rampelyset med sølvblinkende støvler og store armbevægelser. 
-Er det godt nu? Er alle glade?, spurgte hun ud i salen. Hun havde tidligere på dagen været til Frivillig fredag på Københavns rådhus til et lignende arrangement.
- Et fællesskab er jo et sammensat ord. Et skab er jo noget, vi alle putter noget ind i, erklærede Søs Egelind begejstret og fik derefter salen til at grine om kap, da hun strøede om sig med anekdoter og billedlige tråde tilbage til hendes egen barndom. En festlig afslutning på en fornøjelig Frivillig fredagsfest.

380 frivillige havde takket ja til invitationen fra Vordingborg Kommune og Det frivillige samråd og nød underholdningen af Søs Egelind. Foto: Mette Neerup

Pia Westergaard, sønnen Jeppe og prismodtageren fodboldtræner Steen Olsen fra Mern Ungdoms-og idrætsforening på scenen i Mønshallen. Foto: Mette Neerup

En veloplagt Søs Egelind gav den gas på scenen. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar