• www.henriks-hvidevarer.dk

Lisbeth Meyer er i sin tid flyttet til Kalvehave på grund af arbejdspladserne på Lindholm. Hun er vred over beslutningen om at flytte dem ind til hovedstaden og frygter, de konsekvenser det får for vores lokalområde. Foto: Mille Holst

Frygter for fremtiden når arbejdspladser på Lindholm flytter

Et sundt samfund består af mange typer mennesker med mange forskellige slags job ogt uddannelser. Lisbeth Meyer er selv flyttet til Kalvehave på grund af forskningscentret på Lindholm. Hun frygter, at flytningen af de akademiske arbejdspladser vil gøre vores lokalsamfund fattigere og alt for ensidigt.

Kommunen Meddelelsen om at regeringen vil placere et udrejsecenter på Lindholm for kriminelle asylansøgere har fået atomfysiker Lisbeth Meyer op af stolen. I virkeligheden ikke så meget på grund af selve udrejsecentret, selvom hun synes oplysningen giver anledning til utryghed i lokalområdet, men mere fordi man lukker den vidensarbejdsplads, der pt ligger på øen udfor Kalvehave.
- Jeg synes, det er helt vanvittigt. Vi har ikke andre vidensarbejdspladser hernede, og der kommer jo ikke noget nyt, siger hun til Sydsjællands Tidende.
- Folk som mig har ingen chance for at få andet arbejde hernede, fortsætter hun.

Akademikere mangler
I midten af 2019 lukkes forskningscentret ned, og det er intet mindre end en katastrofe, mener Lisbeth Meyer.
- Det er lige som om os syd for Køge, vi opfattes som udlandsdanskere; det er ikke acceptabelt, siger Lisbeth Meyer, der er meget bekymret for udviklingen i vores område, hvor de akademiske arbejdspladser snart sagt er ikke-eksisterende.
- Det gør noget ved debatten, at der mangler akademikere, mener hun og argumenterer også for vigtigheden i forhold til de børn og unge, der vokser op her. De møder nemlig så heller ikke mange typer mennesker, når de er hjemme på besøg hos hinanden.
Lisbeth Meyer er i sagens natur ikke begejstret for Vordingborg Kommunes vision om at blive Danmarks bedste håndværkerkommune.
- Det er ensidigt, siger hun.
- Det er vigtigt, at her er mange forskellige typer arbejde; akademikere, håndværkere, handel og så videre. Så møder børn mange typer. Det er jo ikke alle, der er egnede til at blive håndværker.
Hendes pointe er, at hvis man ikke som barn stifter bekendtskab med mennesker med forskellige job og uddannelser, så begrænser det ens muligheder for at vælge den rigtige uddannelse.

Mangler arbejdspladser
Lisbeth Meyer er selv for 12 år siden flyttet til Kalvehave, dels fordi hun ønskede et roligt miljø, som hendes sønner kunne vokse op i, dels fordi der på Lindholm var en arbejdsplads, hvor hun ville kunne bruge sin uddannelse som laboratorietekniker og atomfysiker. Det blev dog aldrig til noget med arbejdet på Lindholm, men muligheden var afgørende for hendes valg af bopæl. Lisbeth Meyer har tidligere arbejdet med bakterier og vira på Statens Seruminstitut og gennem 20 år for EU-kommissionens Joint Research Center  i Ispra, Italien. Her arbejdede hun især med at udvikle en fusionsreaktor baseret på tritium.
- Jeg kom hertil for 12 år siden; der var skolen åben og banken var åben. Min søn skulle gå på den lokale skole. Nu er skolen lukket, banken er lukket. Der er jo ikke nogen, der søger hertil, fortæller Lisbeth Meyer, der frygter at området bliver affolket eller kun beboet af pensionister. 
- Når der ikke er arbejdspladser her, så bliver det et pensionistområde og et sted for folk, der ikke orienterer sig på arbejdsmarkedet.
Lisbeth Meyer synes generelt, der mangler arbejdspladser i vores område, men hun er især bekymret i forhold til arbejdspladser, der kræver specialviden.
- Der mangler vidensarbejdspladser, siger hun og har som mange andre også mærket konsekvensen i kraft af eksempelvis lægemangel.

Fakta
Statens Seruminstitut og Københavns Universitet skal med udgangen af 2019 overtage det veterinære beredskab, der pt hører under DTU på Lindholm. Seruminstituttet er for nylig gået i gang med at bygge nyt på sine arealer på Amager. Her arbejder man i forvejen med vira og bakterier, men der bliver ikke plads til alt det, der foregår på Lindholm i dag. Præcist hvilke opgaver og hvilken forskning Statens Seruminstitut og Københavns Universitet vælger at køre videre, har vi ikke i skrivende stund kunnet få svar på, men på DTU fortæller man, at der hele tiden er tilpasninger af opgaverne.

Lisbeth Meyer er i sin tid flyttet til Kalvehave på grund af arbejdspladserne på Lindholm. Hun er vred over beslutningen om at flytte dem ind til hovedstaden og frygter, de konsekvenser det får for vores lokalområde. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar