Mange - både kunstnere og interesserede - var mødt frem til Kunstforeningen 25 års jubilæumsudstilling. Foto: Michael Thønnings

Fyldt fernisering for 25-årig

25 år, 32 kunstnere, 136 værker og en sal fuld af gratulanter, markerede  Kunstforeningen Vordingborgs jubilæumsdag i fredags.

Vordingborg Det var næsten ikke til at komme rundt i Kulturarkadens store sal, hvor blød jazz indbød de ferniserende gæster til Kunstforeningen Vordingborgs 25-års jubilæumsudstilling.
- Det hele begyndte i et lille galleri i en villa på Østervej, siger formand Ole Villadsen, da han byder velkommen og fortæller historien om hvordan de en overgang også havde udstillingssted på den gamle politigård - lige overfor apoteket.
- Det gav en del besøgende, når man skulle vente 20 minutter på sin recept, fortæller han og påpeger at  den første udstilling på Kulturarkaden, var i 2008 med Karen Gabel Madsen.
- Og hun hænger lige herude nu, siger Ole Villadsen, til stor moro for salen, hvor en stor del af de 32 kunstnere, der udstiller til jubilæet faktisk også var med til ferniseringen på den kunstnerisk retrospektive - men værkmæssigt fornyede  - udstilling.
Blandt dem, billedevæver Marianne Poulsen, der var taget fra Fårevejle med en af sin gobeliner - et politisk stykke med svævende pigtråd og skiftende lag, med henvisninger til Orban, i det lidt anderledes værk, som er blevet til på hendes ”lille væv” - ikke den store, som er tre meter bred, rummer apokalypsen og skåret ud af et enkelt stort elmetræ.
Jo, man kunne få en god snak med mange af kunstnerne, der er fra hele landet, men hvor flest er fra lokaleområdet, hvor anderledes værker at Jette Jørgensen, naturalistiske malerier af Poul Janus Ipsen og underfundige trærelieffer af Jørgen Minor, var blandt de alsidige ting.
Begyndelsen på den nyere succes for foreningen var i følge Ole Villadsen dog ikke mindst den Hebsgaard-jubilæumsudstilling der blev lavet i 2008, der stadig har sat sit aftryk på biblioteket i og med man købte Peter Stuhr-værket ”Kamæleonens øje”, der stadig hænger i loftet.
Et andet ”efterladt” værk er Thomas Kadziolas skulptur ude foran indgangen, der har stået nogle måneder, siden hans udstilling, men på denne måde blev indlemmet i den nye udstilling med i alt 136 værker. 
Det er dog kun er en brøkdel i forhold til de 250 kunstnere, der i følge formanden har udstillet i foreningens regi gennem tiden.
Efterfølgende fik tidligere borgmester Henrik Holmer (S) ordet. Han kunne  fortælle, at han faktisk først for nylig var blevet medlem af foreningen, men det var ham, der åbnede den første udstilling, som foreningen havde i Kulturarkaden.
Han kunne således fortælle om hvordan kunst skaber merværdi, berører og om et Marco Evaristti-værk, som han selv holder meget af.
- Det skal røre, så vi ikke er ligeglade og vækker noget i os, sagde Henrik Holmer, inden der gik jazz og pindemadder i den, mens 25-års jubilæumskunst, kunne indtages langs Kulturakadens  gange.

Mange - både kunstnere og interesserede - var mødt frem til Kunstforeningen 25 års jubilæumsudstilling. Foto: Michael Thønnings

Vordingborg Kunstforening kunne i fredags fejre 25 års jubilæum. Foto: Michael Thønnings

Egetræsbilleder af Jette Jørgensen tjekkes ud på vej ind til fernisering. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar