Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
De to søer er meget kælne og vil også gerne klappes af fremmede. Foto: Mille Holst

Gårdbutik med dyr man må klappe

Heste, grise, kør og får, hører til min bondegård. Vi kender vist alle den gamle børnesang ”Jeg en gård mig bygge vil”, men de færreste af os får en sådan gård. Vi mødte et par i Mern, der driver en gård og en gårdbutik som deres fælles hobby.

 

Lene Christensen og Henrik Rasmussen har i mange år boet på Aagaarden i Mern. Begge har fuldtidsarbejde; han laver kloak og vandrør for Møn entreperenørselskab, hun er handicapmedhjælper. De to har således rigeligt at se til i dagligdagen, men da nabogården holdt op med at sælge jordbær for et par år siden, syntes Lene og Henrik, at der kom til at mangle noget, så de startede selv et jordværsalg i gårdens port. Det viste sig at være populært, så ligesiden har udbudet af varer udviklet sig og sidste år åbnede parret en decideret gårdbutik på Aagaarden i Mern.
I år er efterspørgslen vokset større end gårdbutikken, der således har måttet fordoble sit areal og igen har taget nye varegrupper ind - blandt andet er der nu også brugskunst i butikken.
Lene og Henrik dyrker selv en lang række grøntsager og frugt, som sælges i butikken sammen med kvalitetsfødevarer fra omkringliggende gårde og virksomheder. Desuden har gården fået - ikke heste og køer men - får, geder, gæs, kyllinger og grise.
Desuden går Henrik Rasmussen på jagt, så gårdbutikkens fryser er gerne fyldt med både vildtkød af forskellig slags, vildsvin og kød fra gårdens egne dyr - også gedekød, som Henrik Rasmussen forsikrer er helt utrolig lækkert.
Både Lene og Henrik har et ønske om i fremtiden at få malkegeder på Aagaarden, så de selv kan producere gedeoste og is.

 

Kom og klap en ged
Netop gårdens dyr er populære i lokalområdet, hvor både dagplejere og vuggestuer og børnehaver kigger forbi - især når dyrene selv har små unger. For på Aagaarden går dyrene frit omkring. Grisene får lov at gå og spise af jordbærrene eller grave jorden op i haven med deres tryner og gederne hopper rundt efter for godt befindende. Kun vædderen er lukket inde for sig selv, og på grund af ræven er kyllingerne i en lukket hønsegård - men det lykkes ham nu alligevel at fange en kylling eller to i ny og næ.
Børn og barnlige sjæle er velkomne til at komme og klappe dyrene og især søerne er særligt kælne.
- Når børnene kommer og klapper dem, så lægger de sig ned på ryggen så børnene kan klappe dem på maven. Jeg har billeder af at børnene ligger ovenpå grisen imens, fortæller Henrik Rasmussen, mens han selv klør den ene so bag øret. Hun er ikke helt tilfreds med ham, for så sent som igår tog han alle grisene fra hende. De skulle vænnes fra. Men om nogle dage er de klar til at være sammen med de voksne grise igen og vil frit kunne boltre sig på Aagaardens jorder - indtil de er store nok til at blive slagtet. Så kører Henrik dem selv til slagteren og henter dem hjem igen til gårdbutikkens fryser. Men til den tid er der nok kommet nye små dyreunger at klappe på Aagaarden.

 

Fakta

• Gårdbutikken på Aagaarden, Gl. Engvej 9 i Mern  har i sommermånederne åbent alle ugens dage klokken 10-18 (i vinterhalvåret er lukket mandag og tirsdag).

 

Lene Christensen og Henrik Rasmussen foran Aagaardens Boageder, som de primært har for kødets kvaliteter. Foto: Mille Holst
Kød fra Boergeder er fantastisk mener indehaverne af Aagaarden. Foto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg