Der var fuld koncentration ved bordene, når numrene blev råbt op. Foto: Ulrik Jensen

Gevinsten var en and

Vordingborg Marineforenings støtteforening afholdt i sidste uge andespil. Sydsjællands Tidende tog med en tur i kabyssen.

Vordingborg Som optakt til Mortens aften, hvor danskerne har tradition for at spise andesteg til aftensmad, afholdt støtteforeningen til Vordingborg Marineforening i søndags et velbesøgt og godt gammeldags andespil i foreningens lokaler på Sydhavnen.  Der var nemlig en hel frossen and som præmie på en fuld plade i bankospillet, mens en enkelt række udløste en flaske rødvin. Da der var syv spil før pausen og syv spil efter pausen fik i alt 14 heldige en and med hjem til fryseren. I pausen blev afholdt amerikansk lotteri og solgt kaffe og kage, alt sammen med det formål at skaffe penge til Marineforeningen. 
Her var ingen moderne bankomaskiner til at udtrække numrene, og i stedet var det et par af bestyrelsesmedlemmerne, som i hurtig takt trak tallene på papbrikker op af en stofpose. 
Forud for andespillet varmede nogle af medlemmerne op i kabyssen, hvor cigaretrøgen hang tæt over baren, og snakken gik lystigt.  Men da først selve spillet gik i gang samledes alle ved bordene i fuld koncentration. 

Fælles glæde ved havet
Avisens udsendte medarbejder fangede Kate Holberg, formand for støtteforeningen, til en hurtig snak, inden hun skulle ind og byde velkommen til andespillet.
- Vi har tradition for at holde andespil om efteråret og almindeligt bankospil om foråret. Vi får hjælp af gode sponsorer, og alle indtægter går til Vordingborg Marineforening. Vi arrangerer også ture og en sommerfest, og så har vi et rigtig godt samarbejde med de andre foreninger på havnen, for eksempel dykkerforeningen, strandjægerne, bådelauget og Dansk Søredning, lyder det fra Kate Holberg. 
- Det var godt nok konerne til medlemmer af Vordingborg Marineforening, som i sin tid startede støtteforeningen, da vi skulle skaffe midler til Marinehuset på Sydhavnen for en halv snes år siden. Men vi er i høj grad en åben og meget social forening, hvor alle er velkomne.
- Vi har til formål at servicere Vordingborg Marineforening, men det er altså os, der har bukserne på, understreger Kate Holberg. 
- Vi er to helt selvstændige foreninger, og vores kasserer sidder hårdt på kassen, så Marineforeningen må pænt ansøge os, når der er brug for penge til nye indkøb, istandsættelse, vedligeholdelse og så videre. 
- Der er da et vist familiesammenfald og mand-kone relation mellem nogle af vores bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsen for Vordingborg Marineforening, men med vores cirka 100 medlemmer er vi altså dobbelt så mange som den forening vi har til formål at servicere. 
- Det sociale og fællesskabet er noget af det vigtigste i begge vores to foreninger.  Mange af medlemmerne har en relation til Vordingborg Sydhavn og har ellers en forkærlighed eller en direkte fortid inden for søværnet eller søfart. Dem bliver der jo imidlertid færre af, så vores medlemmer er i dag alle med interesse og tilknytning til vandet og havnen.
- Vi er meget glade for vores faciliteter og for vores eget hus på Sydhavnsvej 80, og det danner centrum for meget godt samvær, lyder det afslutningsvis fra Kate Holberg, inden hun haster ind for at byde velkommen til andespil.

Der var fuld koncentration ved bordene, når numrene blev råbt op. Foto: Ulrik Jensen

Det var godt gammeldags andespil, hvor numrene blev trukket fra en stofpose. Foto: Ulrik Jensen

Kate Holberg, formand for støtteforeningen til Vordingborg Marineforening. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar