• www.henriks-hvidevarer.dk

Sankt Georgs Gildernes Lotte Stehr glæder sig over en gennemgående godt besøgt julebod i Algade, hvor der også sælges æbleskiver. Foto: Ulrik Jensen

Gilderne julehygger i Algade

I stedet for et tomt butikslokale kan kunderne på Algade i Vordingborg få varme og julehygge i nummer 53.

JUL Sankt  Gerorgs Gildernes julebod på Algade 53 har siden åbningen i slutningen af november gennemgående været godt besøgt - måske undtagen lige i fredags, da Sydsjællands Tidendes udsendte medarbejder lagde vejen forbi på en eftermiddag, hvor kunderne svigtede, og Algade lå næsten øde hen i det silende regnvejr.
-  Starten i forbindelse med Black Friday var rigtig fin med stort salg lige fra åbningen. Den følgende weekend var også ok, og her blev der solgt cirka det halve.
Det fortæller gildebror Lotte Stehr, som sammen med de øvrige frivillige hygger sig indenfor i varmen i forretningen, som er pænt pyntet op til jul, og hvor man står klar til at sælge gran, julepynt og juledekorationer samt servere gløgg og æbleskiver. Skrabelodder og amerikansk lotteri er der også. 
- Vi passer butikken på skift, og vi sørger for, at der hele tiden bliver fyldt op med nye og friske juledekorationer, som laves løbende. Vi har en gildebror, som er uddannet blomsterdekoratør og som står for det overordnede ansvar og hjælper de øvrige gildebrødre. 
- Mange dekorationer bliver lavet i skåle og ting, der har været til overs fra vores sidste loppemarked. Nisser og pynt, som har været indleveret til loppemarked, har vi taget fra og gemt til juleboden her.  Gran har vi fået sponsoreret, ligesom butikken bliver stillet gratis til rådighed, forklarer Lotte Stehr.
- Overskuddet går  til spejderne og til julehjælp, og desuden  holder vi grillfest for de gamle på plejehjemmene. 
- Medlemmer af Sankt Georgs Gilderne  består jo primært af gamle spejdere, og vi har lidt svært ved at hyre nye medlemmer, men kan da glæde os over, at spejderbevægelsen tilsyneladende er ved at få sin renæssance. Alle medlemmer kaldes gildebrødre - både mænd og kvinder. Sankt Georgs Gilderne i Vordingborg er delt i tre gilder - et rent mandegilde og to gilder af blandet køn, forklarer Lotte Stehr, der som de øvrige er iklædt det karakteristiske røde forklæde.

Sidste chance
Juleboden i den nedlagte butik på Algade, hvor der tidligere har været flere forskellige forretninger men til daglig står tom, har åbent næste weekend med, så det kan stadig lige nås at aflægge besøg. Fredag eftermiddag, hvor juleboden holder åbent klokken 13-17, har Sankt Georgs Gildernes Sangerlaug et ”jule-syng-sammen” arrangement i Hollænderhaven klokken 16.30.
Juleboden holder også åben på lørdag og søndag - henholdsvis klokken 10-14 og klokken 11-14. 

Sankt Georgs Gildernes Lotte Stehr glæder sig over en gennemgående godt besøgt julebod i Algade, hvor der også sælges æbleskiver. Foto: Ulrik Jensen

Gitt Gårdbo og Gitte Thorning er klar til at servere lune æbleskiver. Foto: Ulrik Jensen

I stedet for et tomt butikslokale sørger Sankt Georgs Gilderne for julehygge i Algade 53. Foto: Ulrik Jensen

Nissehuer er ikke altid røde. Nissen John Ibby har grøn nissehue ligesom de rigtig gamle gårdnisser. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar