Lykke og Niels Jørgen Vinther-Nielsen fra Stensved er statister i en af forestillingerne på årets Wavesfestival. Hunden Alba var lige ved også at skulle have været med. Foto: Mille Holst

Glæden ved rampelyset

Da den belgiske teatergruppe Peeping Tom åbnede Wavesfestivalen søndag aften, var det med tre lokale borgere med som statister. Sydsjællands Tidende har talt med et ægtepar fra Stensved om at bruge et par dage og aftner før og under Wavesfestivalen på at spille teater fremfor blot at se på fra tilskuerpladserne.

Stensved Et rent tilfælde fik for nogle år siden Lykke og Niels Jørgen Vinther-Nielsen til at melde sig, da egnsteatret Cantabile 2 havde brug for lokale, der ville medvirke som statister i en forestilling på Wavesfestivalen. Dén beslutning har de aldrig fortrudt, og i år er det tredie gang, at ægteparret er medvirkende i en Wavesforestilling.
Det er det belgiske kompagni Peeping Tom, der spillede årets åbningsforestilling, som tre festivaler i træk har lokket ægteparret Vinther-Nielsen op af sofaen og ind på de skrå brædder på Vordingborg Teater.
- Det er spændende at opleve den stemning og atmosfære, der er bag hele systemet, fortæller Niels Jørgen, der som frivillig medvirkende har fået et godt indblik i alt det, der foregår bag scenen både før en forestilling, og mens den er i gang.
En uges tid før Wavesåbningen har de fået tilsendt et manuskript, der omfatter de scener, som de hver især medvirker i. Niels Jørgen har i alt fået 13 minutter i rampelyset, mens Lykke har 11 minutter.

Hunden blev aflyst
Oprindelig skulle parrets hund Alba også have medvirket, da den person, Lykke spiller, i en scene går over scenen med en hund i favnen.
- Jeg var lidt betænkelig over at hunden skulle være med, fortæller Lykke, for selvom Alba er en sød og rar lille hund, så er der jo ingen, der på forhånd kan vide, hvordan den vil reagere, når den kommer ind i de uvante omgivelser på scenen - og når den opdager, at der sidder en masse mennesker og kigger på ude fra mørket.
Lykke Vinther-Nielsen var derfor lettet, da Alba på scenen blev erstattet af en tøjhund. Årsagen var ganske enkelt, at teaterkompagniet under andre opførelser havde oplevet at den medvirkende hund simpelthen var stukket af midt under scenen.

Oplevelser at snakke om
De sidste to gange, Niels Jørgen og Lykke medvirkede i en forestilling, var de otte lokale med; denne gang er de blot de to samt en pige. Og det har også betydning for, hvordan det er at medvirke. Lykke og Niels Jørgen Vinther-Nielsen har nemlig siden, de første gang var med i en Peeping Tom forestilling mødtes med de andre lokale frivillige og spist middag sammen og talt om de oplevelser, de har haft sammen eller hver i sær bag scenetæppet og på de skrå brædder under Wavesfestivalen. 

Nye fælles oplevelser
Lykke og Niels Jørgen Vinther-Nielsen har ikke den store erfaring med at lave teater, men de føler sig i gode hænder hos Peeping Tom. Her er folk bag scenen, der sørger for, at de kommer ind på scenen i det helt rigtige øjeblik og fra det rigtige ”hul” i kulissen.
- Det går stærkt bag scenen, siger Niels Jørgen, og fortæller, at han - selvom han er i gode hænder - ikke kan sige sig fri for at have sommerfugle i maven. Teaterverdenen er nu engang en helt anden verden, end den han er vant til.
- Hvad har vi nu rodet os ud i, siger han, at han tænker, men de hjælpsomme professionelle folk bag scenen har hver gang fået sommerfuglene væk.
- Det kører på skinner, siger han og kan glæde sig over, at han og hustruen søndag til premieren modtog stående ovationer fra publikum, sammen med de øvrige medvirkende i forestillingen ”Kind”.

Lykke og Niels Jørgen Vinther-Nielsen fra Stensved er statister i en af forestillingerne på årets Wavesfestival. Hunden Alba var lige ved også at skulle have været med. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar