• www.henriks-hvidevarer.dk

Når man får et 12-tal i sidste eksamen må man løbe efter vognen. Foto: Klaus Lohmann

Grib mulighederne med ansvar og glæde

Studenterkørsler, dimissioner og gallafest. Områdets unge blev i sidste uge færdige på såvel de gymnasiale ungdomsuddannelser og på lærer- og pædagogstudierne på Absalon.

Kommunen Sidste uge var ugen, hvor både studenter og studerende blev færdige. På ZBC fejrede eleverne det med gallafest og ligesom gymnasieeleverne kørte de studenterkørsel med hornet i bund og en last fuld af drikkevarer.
Til dimissionerne - både på gymnasiet, ZBC og lærer- og pædagoguddannelserne blev der holdt fine taler til dimittenderne. Fælles for disse taler var, at de unge nu er klar til at tage ansvar - ikke bare for dem selv, men også for os andre. Det er dem, der skal løse klimakrisen, som vi andre har været med til at skabe - for nu blot at nævne et enkelt eksempel. Men der var også formaninger om at slå koldt vand i blodet og ikke styrte efter det perfekte liv.
- Det er helt ok at prøve sig lidt frem og lære, hvad I ikke skal gøre, sagde eksempelvis uddannelsesleder Lonnie Ranby Stahl til de nye lærere, og på ZBC beroligede rektor Ann Descroix:
- Frygt ikke bumpene - de kommer - det gør de for alle. Men husk, at I overkom hjeres gymnasietid - somme tider var også det svært, men det gik.
Kort sagt blev de unge, hvad enten de var nyudsprunge studenter eller nyuddannede lærere eller pædagoger, mindet om, at livet ikke er perfekt, og at det vigtigste ikke er at være perfekt, men at være den man er.
- Nogle af jer vil gå en vej vi forventer, en vej som afspejler jeres valg af gymnasium, men rigtig mange vil gøre noget helt andet, lød det fra Ann Descroix, der netop glædede sig over denne uforudsigelighed og forskellighed blandt de unge. En forskellighed, hun mindede om, at man skal hylde.
Noget lignende hørte pædagogerne. Med deres faglige viden om at opbygge relationer og fællesskaber og viden om at arbejde anerkendende og rummeligt får de nemlig ifølge uddannelsesleder Tina Hjortshøj Hansen stor betydning i vores samfund i fremtiden.
- Pædagogerne er en af grundpillerne i det danske velfærdssamfund, sagde hun blandt andet.
- Pædagogtitlen forpligter, det kræver I tager ansvar.
Det er således både et stort pres, de unge har fået på deres skuldre, men samtidig også en stor glæde.
- Mulighederne ligger foran jer. Grib dem, sluttede hun sin tale, og de ord kan sagtens gælde både nyuddannede lærere, pædagoger og studenter.

 

Se mange, mange flere billeder i gallerierne her på siden. Blandt andet studenterkørslerne, dimission Vordingborg Gymnasium, Gallafest ZBC.

Når man får et 12-tal i sidste eksamen må man løbe efter vognen. Foto: Klaus Lohmann

Også de lærerstuderende dimitterede i sidste uge - her fra festsalen på Absalon i Vordingborg, hvor Lonnie Ransby Stahl holder dimissionstale. Foto: Mille Holst

De nyudsprunge studenter fra ZBC smed for en stund huerne, da der fredag blev holdt gallafest for hele årgangen. Foto: Mille Holst

Katrine Marie Hampenberg Hørup og Oskar Hageling Christensen fik det nye legat - Kantinelegatet. Legatet bliver givet til de elever som udmærker sig ved at lave god underholdning i og sammen med kantinen. Med legatet var der også 1000 kroner til hver. Foto: Klaus Lohmann

Uddannelsesleder Tina Hjortshøj Hansen pålagde de nyuddannede pædagoger at løse klimakrisen og meget andet med deres faglige viden. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar