Sofie Scmidt er vendt tilbage til Kalvehave og havde sine børn med til Grundlovsdag på havnen. - Det er vigtigt at bakke op, mener hun. Foto: Mette Neerup

Grundlovsdag og valgfest i bagende sol i Kalvehave

Programmet for grundlovsdag på Kalvehave havn var, foruden tale fra borgmester Mikael Smed (S), pakket med taler fra folk fra gruppen ”Alliancen mod Lindholm” og krydret med musikalske indslag.

Kalvehave Frontkæmperne fra grupperingen ”Alliancen mod Lindholm”, heriblandt Henrik Dahl, havde travlt med at få det sidste på plads, inden han kunne udfylde sin rolle som henholdsvis konferencier, taler og leveringsdygtig ud i det musikalske, til Grundlovsmødet på Kalvehave havn - et af de eneste i området i øvrigt. 
Medarrangøren havde dog tid til at udtrykke sin optimisme i forhold til kampen mod udrejsecentret på Lindholm, overfor avisens udsendte medarbejder. 
- Jeg er sikker på at vi efter valget oplever at symbolpolitikken ryger. Og hvis Østergard (Morten Østergard, formand for de Radikale, red.) ikke klatrer op i træerne, så skal han nok få Lindholmprojektet af bordet, sagde Henrik Dahl, der kort tid efter, kunne byde velkommen til alle de fremmødte og Vordingborgs borgmester.  

Ambivalente følelser
Med afsæt i at dagen foruden at være valgdag også er vores Grundlovsdag, luftede Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S), sin undren over, at der ifølge ham, er set stort på vores grundlovssikrede rettighed i sagen om Lindholm.
- Er der et reelt problem der skal løses? Hvilke andre løsninger har været diskuteret inden dette projekt blev lanceret?, sagde han.
- Det er med en ambivalent følelse, at jeg fejrer Grundlovsdag i år, men jeg vælger dog at bevare troen på demokratiet på trods, fortsatte borgmesteren, der desuden opfordrede alle, der endnu ikke havde stemt, til at gøre det og huske på at stemme på en lokal kandidat, der kender til vores område, udfordringer og ressourcer.

Den grå tilhørerskare
Gennemsnitsalderen blandt tilhørerne var til den høje side. Den lokale Sofie Scmidt havde dog fundet vej til havnen med sine to små børn. - Jeg er her for at støtte op om projektet (Alliancen imod Udrejsecenter Lindholm, red.) for det fylder meget her og det skal det også, sagde Sofie Scmidt, der som yngre har været flyttet fra Kalvehave, men nu er flyttet tilbage. - Men vi støtter generelt op om de arrangementer, der er her og så har jeg fri i dag, tilføjede hun og medgav, at der ikke er mange børnefamilier i området, fordi der blandt andet ikke mere er en skole. 

På sidelinien
Socialdemokratiets folketingskandidat, Brian Bressendorff havde fundet en tiltrængt skyggeplads sammen med formand for Vordingborgkredsen Lise-Lotte Møller. 
- Ja. Jeg er træt og jeg savner min familie, sagde Brian Bressendorff, der ikke har set meget til familien under valgkampen og malende beskrev, hvordan en tre-årig datter kan ramme sin far i hjertekulen, når hun over telefonen udtrykker sit savn. 
- Men det er lidt specielt ikke at vide, hvad der sker efter en bestemt dato.

Naturpark og fællessang
Eftermiddagens program bød på en lind strøm af Alliancen mod Lindholm-talere med indspark som naturpark og andre vinkler på Lindholm, iblandet musikalske oplevelser af både lokal og udefrakommende islæt. Troubadour og sangskriver Søren Eppler fra Århus, der fik publikum til at synge med på omkvædet: ”Vi er fælles om himlen over Danmark”, hvilket også var temaet i den fællessang, der senere blev delt ud, så alle kunne synge med. En sang, der opfordrede til fælleskab og åbenhed, hvilket i høj grad var dækkende for den stemning, der herskede på Kalvehave havn på Grundlovsdag. 

Sofie Scmidt er vendt tilbage til Kalvehave og havde sine børn med til Grundlovsdag på havnen. - Det er vigtigt at bakke op, mener hun. Foto: Mette Neerup

Troubadour Søren Eppler fra Århus sang blandt andet en Lindholm-sang og øen var også omdrejningspunkt for en del af talerne. Foto: Mette Neerup

Grundlovsfest i Kalvehave. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar