• www.henriks-hvidevarer.dk
Børnene hyggede sig og var aktivt deltagende ved børnegudstjeneste i Vor Frue Kirke i Vordingborg i lørdags. Fotos: Ulrik Jensen

Gudstjeneste i børnehøjde

Høsten - og det at være taknemmelig for at have mad, var i fokus da der var særlig børnegudstjeneste i Vordingborg Kirke i lørdags.

Vordingborg Et bord foran alteret var fyldt med alskens frugt og grønt, som børnene havde medbragt, da præsterne Søren Schiøler Linck og Lisbeth Sinnet Froholdt i lørdags i Vor Frue Kirke i Vordingborg holdt børnegudstjeneste for et halvt hundrede børn og deres voksne. ”Høst og æbler” var temaet, som overordnet gik ud på at lære børnene vigtigheden af at passe på jorden og være taknemlige for dagligdagens små ting. 
Flaget var hejst både fordi, kirken havde inviteret gæster og fordi en af minikonfirmanderne Emmely fyldte ni år. Hun fik naturligvis en fødselsdagssang i dagens anledning. 
- Det er sundt at stoppe op og takke Gud for livet, og for at vi har mad på bordet, lød det indledningsvis fra Lisbeth Sinnet Froholdt, som havde taget sin morgenmad med i form af havregryn, mælk og sukker, så børnene kunne tænke over og svare på, hvor de forskellige produkter  egentlig kom fra – udover altså fra en fabrik eller butik.
Børnene gav deres bud på, hvordan den enkelte kan være med til at passe godt på vores fælles jord ved for eksempel ikke at smide skrald i naturen, spare på vandet og undgå plastikposer.
Lisbeth Sinnet Froholdts mand Jens tegnede til børnenes anvisninger på, hvordan man passer på sin krop ved at spise sundt, drikke vand og mælk og dyrke motion.
Søren Schiøler Linck mente, at de voksne nok kom til at tænke på Jørgen Clevin, men det var nu nok ikke en gang forældrene, men snarere alene bedsteforældrene, som forstod den hentydning. 
Skabelsesberetningen om Adam og Eva i Paradisets have blev fortalt i børnehøjde og det samme historien om pigen med de fem navne, som blev kaldt V5.  Hun var ked af både sit navn og udseende og blev tryllet om til en pige med andet navn og udseende, så hverken forældre eller venner kunne kende hende.  Pointen var naturligvis, at det gælder om at være sig selv og være glad for den man nu en gang er.  Fadervor, søde sange og nadver med ”wienerbrød” – ikke vin og oblater, men druesaft og rigtigt brød indgik også i en børnegudstjeneste, hvor børnene hyggede sig og  både var lyttende, opmærksomme og aktivt deltagende.

Børnene hyggede sig og var aktivt deltagende ved børnegudstjeneste i Vor Frue Kirke i Vordingborg i lørdags. Fotos: Ulrik Jensen

Minikonfirmand Sofia Falck Sejersen på ni år er på vej med til kirken med en kurv med æbler, pærer og figner. Fotos: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar