Faglærer på EUC, Michael Petersen, viser nogle af de lysledere, som man kan arbejde med som elektriker. Fotos: Michael Thønnings

Håndværker for en dag

Fra august kan man tage første del af sin håndværkeruddannelse lokalt - derfor kan unge i disse dage prøve af, om det er noget for dem.

Vordingborg Den 5. august kan man starte på grundforløbet på håndværkeruddannelserne i Vordingborg, så EUC Sjælland havde sendt deres fagfolk og lærere op på loftet i DGI Huset i går - og i øvrigt også onsdag og torsdag  - for at give de unge en mulighed for at vælge håndværkervejen.
Det gælder både murer, malere - og elektrikere, hvor faglærer Michael Petersen stod klar med lystavler og solceller.
- Eleverne har fået billederne fra maleruddannelsen og så har de sat lys på - på den måde ”upcycler” vi nogen af tingene, siger han om de store malerier, der har fået installeret lys, mens solcellerne er lavvolt og derfor giver en relativt ufarlig måde, at lære om spænding på.
- Vi har set en langsom vækst i antallet af unge, der vil være elektrikere og de fleste kommer let ud praktik, for mestrene er ”sultne”, siger Michael Petersen, der påpeger at elektrikere skal kunne noget med matematik og fysik - til gengæld er der nærmest jobgaranti.
- Vi vægter det faglige og det er vigtigt, at vi får dygtige håndværkere, siger han i forhold til at det boglige er en del - men ikke altoverskyggende.
Selve grundforløbet - G1 - som man kan tage i Vordingborg fra sommer, er mere bredt og giver en kort intro til alle håndværksuddannelserne. Herefter vælger man en retning - eksempelvis energi, el og data, der blandt andet fører til VVS og elektrikeruddannelsen.

Skolerne er inviteret op, men alle andre er velkomne. Der er åbent fra 18 til 21 onsdag og 9 til 14 torsdag

Faglærer på EUC, Michael Petersen, viser nogle af de lysledere, som man kan arbejde med som elektriker. Fotos: Michael Thønnings

Loftrummet i DGI Huset har håndværksuddannelsen på besøg, så unge kan se om det er noget for dem.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar