Elisabeth Kiss har lavet en bod uden for sit hus på Hårbøllevej. - Der ville selvfølgelig have været flere forbi, hvis vejret havde været bedre, sagde Elisabeth, der dog alligevel var godt tilfreds med salget. Foto: Mette Neerup

Hårbølle fyldt med lopper

I lørdags var der landsbyloppemarked i Hårbølle for syvende gang og på trods af den regnfulde dag, var der livlig handel og mange besøgende.

Hårbølle Den lille landsby på Vestmøn kan noget ganske særligt og det beviste beboerne endnu en gang i lørdags, da de holdt det årlige landsbyloppemarked. Byens hovedstrøg var spærret af i begge ender, så der ikke var biltrafik. Langs husene var der stillet boder op med loppesager. Flere steder blev der solgt forfriskninger af forskellig art og i den hyggelige Café i byens hjerte, var der mulighed for at nyde kaffe, kage og socialt samvær.
På trods af regnvejr, havde beboerne ufortrødent stillet boder op og mange mennesker kom forbi. 
- Vi har solgt godt på trods af vejret, sagde Elisabeth Kiss, der flyttede til Hårbølle for to år siden fra København. 
- Vi (Elisabeth, hendes mand og dengang to børn, red.) nåede det klassiske mæthedspunkt og da vi begge er kunstnere var det vigtigt at finde et sted at bo, som vi kunne betale, fortsætter Elisabeth, der havde venner i Hårbølle i forvejen og derfor fandt valget af det ny bosætningssted let.
- Heldigvis er både min mand og jeg oprindeligt fra landet, så vi ved at man skal tale ordentligt om hinanden, da man umiddelbart står til indtægt for, hvad man siger og gør, smiler Elisabeth, der samtidig understreger at et arrangement som loppemarkedet er et godt eksempel på det positive, der er ved at bo i Hårbølle. 
- Her er en stærk ”community”-ånd, afslutter en glad Elisabeth mens hun gestikulerer ivrigt for at få kunder til sin bod og endog lokker med vådrabat.
Den fællesskabsfølelse, som præger byen, viser sig også tydeligt i den tætpakkede café, hvor en del mennesker har søgt ly for regnen, og samtidig får muligheden for at tale med tilflytterne, der er blevet de nye bestyrere af Hårbølle campingplads, høre Åge spille på harmonika, som han altid har gjort det eller bare møde nye og gamle ”hårbøller” og blive opdateret på de seneste nyheder.

Elisabeth Kiss har lavet en bod uden for sit hus på Hårbøllevej. - Der ville selvfølgelig have været flere forbi, hvis vejret havde været bedre, sagde Elisabeth, der dog alligevel var godt tilfreds med salget. Foto: Mette Neerup

Carl og Rud Wilsbech Rasmussen på henholdsvis otte og fem havde handlet stort ind af legetøj. - Det er fedt og vi har ikke engang købt for særlig mange penge, sagde Carl, der sammen med sin familie er på ferie i deres sommerhus på Møn. Foto: Mette Neerup

Der var tryk på i Hårbøllehuset, hvor nye og gamle ”Hårbøller” mødtes over en kop kaffe. Foto: Mette Neerup

Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar