• www.henriks-hvidevarer.dk

Har vi verdens bedste offentlige sektor?

“Bedre velfærd kræver flere penge”. Denne påstand møder jeg konstant, fra andre politiske partier. Faktum er dog, at Danmark frem til 2015, haft verdens højeste skattetryk.
Men når Danmark gennem en årrække har haft verdens højeste skattetryk, betyder det så også, at vi har haft verdens bedste kernevelfærd? Det er jeg ikke overbevist om.

Tilfreds med velfærden?
Prøv selv at mærke efter i maven, og spørg dig selv: Har vi verdens bedste sundhedssystem? Det bedste og mest effektive undervisningsvæsen? Tilfredsstillende normeringer i daginstitutionerne? Og er vi også det land, med den absolut bedste ældrepleje?
Er dit flere af spørgsmålene herover et “nej”, synes jeg at du skal overveje, om flere penge i sig selv er en garanti for bedre velfærd. Spørger du mig, er problemet ikke, at der mangler penge i det offentlige. Nej, problemet består i, at pengene bruges forkert.

Fokuserer på kernevelfærd
Vi politikere skal være bedre til at fokusere på kernevelfærd, frem for at bruge pengene på eksempelvis kultur og konsulenter. Vi skal gå forrest for at afskaffe bøvl og bureaukrati, så tiden i institutionerne, i skolerne og i ældreplejen kan bruges på kerneydelsen, frem for på administration og afrapportering. 
Gør vi det, er det ikke penge der mangler. Tværtimod.

 

Emil Blücher

Folketingskandidat i Sjællands

 Storkreds, Liberal Alliance

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar