• www.henriks-hvidevarer.dk

Conny Madsen, Kalvehave, er ikke tidligere postbud, men har alligevel haft lyst til at kreere en spektakulær postkasseinstallation som hovedpryd. Foto: Lise-Lotte Iuel

Hattedamer til pigefrokost i Viemose

Det var absolut ikke udelukkende hatte af den fingernemme slags, der blev præsenteret ved den årlige hatte-dame-komsammen i Viemose Forsamlingshus, der som vanligt fandt sted den første lørdag i oktober.

Viemose Man kunne ikke andet end blive i godt humør ved synet af de små fyrre selskabsklædte kvinder i alle aldre med den påkrævede hat, som nogle helt bestemt ikke var kommet nemt til ved et hurtigt dyk i klædeskabet eller et lynbesøg i den nærliggende genbrugsforretning. Skønt det er et arrangement udelukkende for kvinder, var der dog mænd til stede, men selvfølgelig kun som servicerende opvartere bag baren og keyboardene og i køkkenregionerne – festen skulle jo nødigt ødelægges med maskulin indblanding.
- Det er vist ellevte gang, at vi holder denne her hatte-dame-kom-sammen, og det er da ingen hemmelighed, at vi har kigget lidt til konceptet fra Døllefjelde-Musse Markedet, smiler initiativtageren Connie Pedersen, der selv er iført en ualmindelig lille hat i dagens anledning. Jeg har ikke haft tid til alt det der hattefabrikation, fordi der er så mange praktiske og organisatoriske udfordringer, jeg skal tage mig af, men heldigvis får vi da smørrebrødet fra vores lokale Maja, så det skal vi da ikke stå og bikse med. Heldigvis har jeg haft god hjælp fra nogle af de andre kvinder, og Bente Frandsen har blandt andet stået for de to store lagkager, ostefadene og blomster. Der er små fyrre kvinder tilmeldt, men vi plejer faktisk at være et halvt hundrede stykker, så jeg tror måske, at lokale arrangementer dels her i aftes, og dels på kroen i Kalvehave i dag kan have medvirkende årsag, tilføjer Connie Pedersen, der hilser på og mingler på den royale måde – at bære hat forpligter jo.

Tradition og kreativitet
Et af bordene er nærmest besat med én og samme familie i flere generationer, og der hersker en søsterlig og hyggelig stemning, hvor de tilstedeværende enten har rigtig gode minder fra tidligere hatte-fester eller forventningsfuldt har tilmeldt sig, fordi rygterne er gået om denne årlige begivenhed, der på mange måder nu er blevet en tradition og et bærende element i den lokale selvforståelse. 
- Jeg er for nylig flyttet hertil fra Klinten, så nu kan jeg altså endelig benytte lejligheden ved at bo i nabolaget til at deltage og vil gå all in med et nyt tema hvert år, smiler Rita Lorentzen, der bærer Dronning Alexandrines Bro på sit hoved. Det har taget mig et par dage at kreere hatten, men skidt med det, jeg har haft det sjovt, og jeg kan godt lide at bruge mine hænder og min kreativitet, siger Rita Lorentzen, der sidder ved siden af en værdig konkurrent med en hat á la korthus. 

Underholdende indslag 
Der er i forbindelse med selve frokosten indbygget en konkurrence, hvor tre hatte bliver udvalgt og præmieret, hvilket selvfølgelig er både ærefuldt og forpligtende. Om man stemmer efter kreativitet, æstetik eller andre parametre er op til den enkelte kvinde, men det er klart, at den kedelige alpehuemodel nok har små chancer, med mindre den er peppet kraftigt op. 
Musikken er selvfølgelig også et væsentligt element på en dag som denne, og gennem alle årene er det suppe-steg-og-is-bandet Lollipops med Thomas Stecher og Benny Jensen på hver deres keyboard, der underholder damerne og akkompagnerer, når sangen ”Jeg drømte om atten svaner i nat” skal afsynges. Den er blevet et must og hører til uden diskussion. Der kan også være andre sange, taler eller måske en tur på gulvet med en gang line dance, men sikkert er det, at eftermiddagen garanteret både bliver underholdende og hyggelig. 

Conny Madsen, Kalvehave, er ikke tidligere postbud, men har alligevel haft lyst til at kreere en spektakulær postkasseinstallation som hovedpryd. Foto: Lise-Lotte Iuel

Et par værdige mulige vindere af hattekonkurrencen Rita Lorentzen med Mønsbroen og Louise Frandsen med et vældigt korthus, der kræver rolige bevægelser af bæreren. Foto: Lise-Lotte Iuel

Initiativtager Connie Pedersen i højt humør og lille hat ved tøse-frokosten i Viemose Forsamlingshus. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar