Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

At have en diagnose i Danmark

Martin Sørensen

Fuglebakken 24 1 th 

4760 Vordingborg 

 

Jeg har tilfældigvis en diagnose, hvad det er for en diagnose, det er egentlig ikke vigtig. Men hvordan er det have en diagnose i Danmark? Det har jeg et bud på her.

Forestil dig at du er tonedøv i en verden, hvor det er påkrævet at kunne synge rent. Man skal kunne ramme tonerne helt perfekt, ingen slinger i valsen og kan man ikke det, er det påkrævet at gå til sangundervisning - for at synge rent det skal du kunne, det er ikke til diskussion. Man begynder tidligt allerede i de små klasser. Opdager man, at du er tonedøv jo tidligere jo bedre, bliver du fjernet fra dine klassekammerater, du kommer på speciel skole med det formål, at man du med tiden og helst inde for en nummereret tid, lærer dig til at synge skønsang. Du vil blive lykkelig, siger de andre, for man er noget ved musikken, når man kan synger rent. 

Dig der absolut ikke har en tone i livet, du bliver en byrde på statens regning. Man forsøger at lære dig at lade som om, du kan synge, ved at stiller dig bagest i koret og få dig til at mime. Det synes du nok ikke er særligt sjovt, men du må bide i det sure æble. Du kunne være god til at reparere turbussen og gøre den fin i stand, finde en velegnet kirke til koncerterne med den rette akustik, dele løbesedler på gader og stræder eller på anden vis reklamere for koncerterne, trøste kormedlemmerne hvis nogle af dem har hjertesorger, servere frisk frugt og appetitlige sandwich til pauserne, arrangere kurophold,  korweekender og korworkshop. Men du står der bagest i koret og mimer, med alle dine spildte talenter, fordi du ikke kan skønsang. Sådan er det at have en diagnose i Danmark!   

Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg