Her er man på fornavn med kunderne

Jens Peter har handlet biler med tre generationer - Knud, Johannes og Gitte - og var blandt de mange gæster, da Bil Center Syd fejrede triple-jubilæum.

 

Bil Center Syd i Stensved, der er Danmarks ældste Renault-forhandler, kunne i den forløbne weekend fejre, at det nu er 60 år siden, man startede forhandlingen af det franske bilmærke.
En stribe Renaultbiler af ældre årgang blandede sig med de nyeste modeller omkring udstillingshallen og var med til at understrege den historiske begivenhed. De nypudsede veteranbiler - stillet til rådighed af Renault-veteranerne - skinnede om kap med de splinternye modeller af Renault og Dacia.
Renaultforhandlingen begyndte i 1957, og firmaets historie rækker endda endnu længere tilbage til 1934, hvor Knud Sørensen grundlagde bil- og motorcykelværksted på Vordingborgvej i Stensved.
I tre generationer har man solgt biler fra familieforetagendet i Stensved, hvor det i dag er grundlæggeren Knud Sørensens børnebørn Gitte Enggaard og Trine Frederiksen, som driver bilforretningen, med titler som henholdsvis direktør og salgschef.
Gitte Enggaard har været ansat i firmaet i 30 år, heraf de sidste 20 år som direktør, og der er således nærmest tale om et tredobbelt jubilæum.
Inden Gitte Enggaard for 20 år siden satte sig i direktørstolen var det søstrenes far Johannes Sørensen, som sammen med sin bror Willy Sørensen var indehaver af den sydsjællandske bilforretning.

 

Fejret
Jubilæet blev da også fejret på behørig vis, og weekenden igennem var der stort rykind af ikke mindst trofaste kunder, som har handlet bil hos Bil Center Syd mange gange. Den bilglade familie har gennem alle årene været på fornavn med de fleste af kunderne og har sat en ære i hele tiden at udvikle forretningen. I 25 år solgte man også Volvo fra Bil Center Syd, men da de to bilmærker skiltes på importørplan, valgte man også at droppe autorisationen som Volvoforhandler.
Til gengæld begyndte man i 2014 at forhandle Renaults ”søstermærke” Dacia.
- Vi er fast forankret i lokalsamfundet, og vores trofaste kunder er jo selve grundlaget for bilforretningen.
Og blandt de mange gæster på jubilæumsdagene var da også en af de trofaste kunder - Jens Peter Hansen, der har handlet biler med alle tre generationer af indehavere af Bil Center Syd - Knud, Johannes og Gitte. Han har fået serviceret sine Renault-modeller på værkstedet i Stensved gennem knapt 50 år. Jens Peter Hansen, der stammer fra Kastrup vest for Vordingborg, har boet i Bagenkop på Langeland i de sidste mange år, men er fortsat som kunde hos Bil Center Syd og har handlet bil otte-ni gange.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar