Vita B. Olsen på Belli, Lise Bjerregaard og Anna L. Hansen på Star. Det er Annas første ridetime. -Jeg prioriterer det sociale og samværet med hesten. Men også med sig selv, siger Lise, der oplever at børnene får bedre kontakt til dem selv, når de arbejder lidt anderledes med hesten end almindeligvis. Foto: Mette Neerup

Hesteriget på Vestmøn

Lise Bjerregaard har taget springet og har åbnet rideskole ved Hårbølle på Vestmøn.

Hårbølle I længere tid puslede Lise Bjerregaard med ideen om at kvitte sit fuldtidsjob som SOSU-assistent på Fanefjord plejecenter, inden hun tog mod til sig og gjorde alvor af drømmen. 
- Jeg trængte sådan til nye udfordringer og det føles bare som det helt rigtige.
- Jeg bobler pludselig af energi og har fået nyt overskud, siger Lise Bjerregaard, der har redet hele sit liv. Ideen om rideskole opstod dog lidt tilfældigt. Hun havde selv en hest, havde pladsen og faciliteterne. En nabo havde brug for hjælp til sin datters hest og efterhånden er det lige så stille blevet til, at Lise har seks heste, hvoraf de to er låneheste. 

Fra fritid til fuldtid
Et års tid har Lise undervist børn i ridning i sin fritid, men fra første september, er det blevet Lises fuldtidsbeskæftigelse og hun har tolv hold, som er fordelt på fire dage. 
- Jeg vil rigtig gerne kunne tilbyde formiddagshold eventuelt til børn med særlige behov, fortæller Lise, der er ved at tage en livsridekunst-uddannelse som tager fire år. Derudover har Berit Bjældsø været Lises akademiske underviser i flere år. - Jeg vil gerne undervise på en anden måde, hvor man bruger sin krop til at fornemme heste, så man rider med kroppen og ikke med hovedet, fortsætter Lise, der lader børnene lave akrobatiske øvelser, som at stå på hestens ryg, sidde baglæns og endda løse matematikopgaver siddende på hesten, hvis hun fornemmer at det kan lette eventuelle blokeringer i forhold til indlæring.

Den ene og samværet
- Heste har det samme nervesystem som mennesker og kan tune ind på det enkelte barns energi og humør, siger Lise, der bruger forskellige indfaldsvinkler i forhold til undervisningen. 
- Jeg elsker de børn, der kommer her. Jeg tager barnet, hvor det er. De lærer sig selv at kende, får mærket deres vejrtrækning og de succesoplevelser de får her, kan de bruge i skolen og deres liv i øvrigt, fortæller Lise, der gør meget ud af at fornemme, hvad der fungerer for det enkelte barn. For hende handler det om at alle går derfra med en god oplevelse. At en pige efter en ridetime slog vejrmøller af glæde, vidner om at Lise har fat i det rigtige. Hun arbejder desuden kun med små ridehold på højst tre børn af samme årsag. 

Masser af energi
Lise har gang i en del andre ting foruden rideskole. Hun tilbyder zoneterapi, healing og infrarød sauna, eventuelt som samlet pakke. Egentlig har hun været zoneterapeut i mange år, men det er først nu at overskuddet til at lade det fylde har meldt sig. 
- Zoneterapi kan afhjælpe rigtig mange ting fra stress, dårlig mave, dårlig nakke og meget mere, siger Lise, der har indrettet et rum til den alternative behandling. Et andet sted på gården er hun ved at indrette en butik. 
- Jeg forestiller mig, at vi skal sælge rideudstyr eller ting til heste. Der skal også være genbrugsvarer, så jeg kan følge den grønne linie, smiler Lise, der dog ikke er helt afklaret med sortimentet endnu. 
- Og så er vi jo også aflastningsfamilie i weekends for børn, der har det svært, afslutter Lise, der tydeligvis sprudler af glæde og overskud i forhold til det nye kapitel, hun har taget hul på.
Der er stadig plads til ridelystne børn hos Lise Bjerregaard som også i efterårsferien laver særlige aktiviteter for interesserede. 

Vita B. Olsen på Belli, Lise Bjerregaard og Anna L. Hansen på Star. Det er Annas første ridetime. -Jeg prioriterer det sociale og samværet med hesten. Men også med sig selv, siger Lise, der oplever at børnene får bedre kontakt til dem selv, når de arbejder lidt anderledes med hesten end almindeligvis. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar