Vordingborg Kommune opfordrer områdets små og mellemstore virksomheder til at skrive kort betalingsfrist på regningerne til kommunen. (Arkivfoto)

Hjælp til det private arbejdsmarked

I det private erhvervsliv er der både virksomheder, der holder åbent - som eksempelvis medier og apoteker - og nogen der lukker. Desuden er kommunen indstillet på at betale regninger til private virksomheder med meget kort varsel.

Kommunen Private arbejdspladser er ligeledes blevet opfordret til at arbejde hjemmefra eller helt holde lukket indtil 30. marts, og mange har fulgt rådet. En del butikker og virksomheder holder dog åbent. Det gælder Sydsjællands Tidende, der fortsat sender aviser på gaden og lægger seneste nyt på hjemmesiden. Det gælder også eksempelvis Matas og apotekerne, der holder åbent.
- Vi får muligvis leveringsproblemer eller ændringer, vi ved det ikke helt endnu, men vi har besluttet at bidrage til at hjulene skal holdes i gang, lyder det fra Kim Ludvig fra apotekerne i Nørre Alslev, Vordingborg (Valdemarsgade) og Stubbekøbing.
I Præstø handelsforening har man besluttet ikke at opkræve kontingent for andet kvartal af 2020, og Møns Bank lukker sine afdelinger for fysisk adgang. Penge kan fortsat hæves i bankens automater og bankens medarbejdere kan holde kundemøder via telefon eller online over Skype. Materialer til banken kan lægges i bankens postkasser og udlevering af valuta sker efter nærmere aftale med banken.
Lollands Banks filialer holder åbent, men har lukket for ekspeditioner i filialernes kasser, og banken henstiller til at kunder istedet benytter netbank, pengeautomater og telefon.

Hjælp fra kommunen
Vordingborg Kommune er bevidst om de udfordringer, som Corona-krisen medfører for specielt små og mellemstore virksomheder i kommunen, og er klar til at hjælpe indenfor lovens rammer.
- Det kan blandt andet være ved at få betalt vores regninger til tiden og tildele nye opgaver så hurtigt som muligt, lyder det i en pressemeddelelse fra borgmester Mikael Smed (S).
Vordingborg Kommune betaler sine fakturaer til den frist, der er skrevet på fakturaen. Derfor opfordres lokale virksomheder, som måtte være presset på likviditeten som følge af Corona-krisen, til at sætte en kort betalingsfrist, så kommunen hurtigt kan få betalt for varer eller ydelser. Kommunen vil også forsøge at udbyde og tildele lokale virksomheder så mange af de mindre anlægs- og vedligeholdelsesprojekter som muligt i den kommende tid.

Samtidig vil Vordingborg Kommune over de næste uger udbyde mindre håndværkeropgaver for tilsammen mere end fire millioner kroner indenfor stort set alle håndværkerfag. Der er her tale om opgaver, som er besluttet  udført i 2020. De større opgaver over 500.000 kroner (eksklusiv moms), som for eksempel kræver projektering vil efterfølgende blive annonceret og udbudt.
De opgaver som ikke skal annonceres, vil i det omfang de kan løses lokalt, blive udbudt til lokale firmaer, som underhåndsbud, hvor 2-3 firmaer vil blive opfordret til at byde. Det er fortrinsvis de firmaer, som allerede er i kommunens database, der vil blive kontaktet.  Ønsker man som firma at komme i kommunens database, kan konktaktinfo og kompetencer meddeles på: byggeudbud@vordingborg.dk

- Vi vil også som kommune indkøbe lokalt pånær på områder og varer, hvor vi er forpligtet af indgåede indkøbsaftaler,” siger borgmester Mikael Smed og opfordrer i det hele taget alle borgere til at handle lokalt, når det kan lade sig gøre.

 

Tema: 
Corona-situationen

Vordingborg Kommune opfordrer områdets små og mellemstore virksomheder til at skrive kort betalingsfrist på regningerne til kommunen. (Arkivfoto)

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar