Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Den anden hund er sort. Begge udviser aggressiv adfærd over for fremmede. Privatfoto: Freddy Flinthagen

Hundeforening: Trist - men det ses ofte

Ifølge formanden for Foreningen Fair Dog, der arbejder for hunde og deres ejeres rettigheder i Danmark, er hundesagerne på Møn del af et større problem med hundeloven og uansvarlige ejere. Hun undrer sig også over, at politiet endnu ikke er skredet til handling. 

 

 

- Sagen på Møn bør være lige til højrebenet, siger Charlotte Andersson, juridisk rådgiver og formand for Foreningen Fair Dog - som er en upolitisk forening, der blandt andet beskæftiger sig med problematikker i hundelovgivningen og hundelovssager. 

- Politiet har flere muligheder: bøde, pålæg og konfiskering, siger hun med henvisning til hundelovens paragraffer om, at ejeren skal have fuldt herredømme over hunden og sørge for, at den ikke strejfer og færdes på private arealer. 

- Det virker helt absurd, at politiet ikke gør noget, når der tydeligvis ikke er styr på hundene, og når de tidligere har været til gene for både mennesker og dyr, med skade til følge. Myndighederne skulle man så mene havde styr på loven, men det lader ikke til at være tilfældet her, og det er jo rigtig trist. Desværre har vi set det før i andre lignende sager, hvor der dog har været tale om skambid, siger formanden og forklarer: 

- Politiet har muligheden for at konfiskere hundene, indtil der foreligger en afgørelse, hvis der er mulighed for, at afgørelsen bliver aflivning. Hundene behøver rent faktisk ikke at have skambidt eller overhovedet bide nogen, da der i hundeloven findes en paragraf, der i daglig juratale kaldes for ”farlighedsparagraffen”. Her er det nok, at hunden skaber frygt, forklarer hun. 

- Så politiet har i det tilfælde med hundene på Møn en del handlemuligheder.

- Og hvis der tidligere er givet påbud, og dette overtrædes, kan politiet også konfiskere hundene, og enten fordoble bøden eller træffe afgørelse om aflivning.

 

Ejerne er problemet

Formanden peger på, at hundeloven i sig selv giver anledning til problemer og skyldes manglende forståelse og faglig viden hos politikerne og politi.

Ifølge Charlotte Andersson ses et stort fald i hundelovssager, fordi sagerne ikke bliver indberettet eller ført til ende. Samtidig er antallet af alvorlige bid steget. Det samme er antallet af hunde, der aflives alene på grund af udseende.

- Man kunne ønske sig, at der også var mulighed i loven for at fratage ejeren hundene, adfærdsteste dem og findes de egnet, give dem chancen for en ny, ansvarlig ejer med forstand på hunde, siger formanden og fortsætter:

- Da vi ikke har en hundelov, der er forebyggende, og heller ikke har et politi, der håndhæver loven, uanset hundenes race og herkomst, så vil vi aldrig få nedbragt antallet af hundebid eller uansvarlige hundeejere.

- Det skal også siges, at selvom man tog hundene fra damen, så villle hun jo kunne anskaffe sig nogle nye dagen efter, og så starter problemerne forfra. Desværre skal der rigtig meget til, før en hundeejer får frakendt retten til at holde hund. Der er mange i Danmark, der slet ikke bør have hund. Det er et privilegium - ikke en menneskeret. 

Klik her og læs om de løsgående hundes hærgen på Møn

Klik her og læs politiets begrundelse for ikke at rykke ud

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
18.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter
18.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
18.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
18.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
18.
Okt
Børnenes efterårsferie, skattejagt i Vordingborg Vordingborg Handelsforening/Bycentrum Vordingborg
19.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter
19.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
19.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
19.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
19.
Okt
Børnenes efterårsferie, skattejagt i Vordingborg Vordingborg Handelsforening/Bycentrum Vordingborg