Placeringen af en hundeskov i Vordingborg er blevet flyttet noget rundt det seneste års tid. Nu ser det dog ud til at hundeskoven bliver placeret i byens nordlige ende overfor Iselinge gods. (Google maps)

Hundeskov må vige for Vilde Vulkaner

Planerne om at etablere en hundeskov i Vordingborg har været vidt omkring, men ser nu ud til at ende med en placering på græsarealet mellem Københavnsvej og Kildemarksvej. Nu skal planerne i høring.

Vordingborg Planerne om en hundeskov i Vordingborg har været vidt omkring, og sidst Sydsjællands Tidende skrev om projektet, var planen at hundeskoven skulle placeres på Trellemarken. Man afventede blot Kystdirektoratets tilladelse. Den kom aldrig. I stedet kom et afslag.
Siden har man i Vordingborg Kommune besluttet at vælge et areal, som er kommunens eget og som er langt fra kysten, for at sikre at der ikke skal andre offentlige instanser ind over i forhold til en godkendelse af placeringen. Men også andre hensyn har skullet tages.
- Det er vigtigt, at hundeskoven ligger bynært, så alle, også dem uden bil, kan komme dertil, siger lokalpolitiker Ann Busch, der sammen med Ronni Lykkehus er initiativtager til hundeskoven i Vordingborg.
Den placering, der nu er i spil, er græsarealet mellem Københavnsvej og ungdomsboligerne på Kildemarksvej. Det er her, der er bilparkering i forbindelse med afholdelsen af børnemusikfestivalen Vilde vulkaner, og ifølge Ann Busch vil der fortsat kunne være parkering her de to uger om året, selvom man etablerer en hundeskov på arealet.
- Vi må bare rykke ud af hundeskoven i de to uger, siger hun til Sydsjællands Tidende.
Placeringen så tæt på den befærdede Københavnsvej betyder ifølge naturforvalter Stefan Skov i Vordingborg Kommune, at hegnet omkring hundeskoven skal være højere end hvis man havde kunnet lægge hundeskoven på Trellemarken. Simpelthen fordi hundene ikke må kunne slippe ud og løbe ud på vejen. Omkring 180 centimeter, regner Stefan Skov med at hegnet bliver.
- Det kommer selvfølgelig til at koste nogle penge, siger han, men ved, at der er politisk opbakning til projektet, så han regner ikke med at merudgifterne til det høje hegn bliver en stopklods for hundeskoven.
I de kommende uger kommer arealet på Kildemarksvej i intern høring i kommunens forskellige afdelinger, så man sikrer, at området nu også er egnet til hundeskov. Og efter nytår tages hundefolket med på råd.
- Så tager vi på en fælles besigtigelse af arealet, fortæller Stefan Skov og fortsætter:
- Så drømmer vi sammen og ser på, hvordan det optimalt kan komme til at se ud, anlægsmæssigt, driftsmæssigt.
Nogle af drømmene kan blive til virkelighed, andre lader sig måske ikke realisere, og man skal også lige blive enige om, hvordan man gebærder sig i en hundeskov og ryder op efter sig selv og sin hund. Men Stefan Skov er slet ikke i tvivl om, at området nok skal blive fint, og han er overbevist om, at der står en hundeskov i Vordingborg til sommer til de mange hundeejere, der indtil videre har vist interesse for den.

Placeringen af en hundeskov i Vordingborg er blevet flyttet noget rundt det seneste års tid. Nu ser det dog ud til at hundeskoven bliver placeret i byens nordlige ende overfor Iselinge gods. (Google maps)

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar