I anledning af de sure opstød...

I anledning af alle de sure opstød om det nye rådhus i Vordingborg og ikke mindst Cabaret-grunden i Stege.
Vær dog for pokker lidt visionære, folkens. Driftige mennesker, dem der får hjulene til at spinde, de skifter deres bil ud hvert andet år, det er godt for os alle sammen!
Så hvorfor ikke bygge et nyt rådhus hvert fjerde år? Det giver arbejdspladser og får Vordingborg på landkortet!
Og drop bagstræbet omkring bebyggelsen af Cabaret-grunden og Volden i Stege. Hvorfor skal visionære arkitekter altid stoppes? Der er frygtelige eksempler. Inde i København findes der et kvarter, der hedder Nyboder. Det er ældgammelt og ensfarvet. Det var der en byplanlægger, der ville gøre op med for 100 år siden og foreslog, at det hele blev revet ned til fordel for byggeri af lejekaserner. 
Folkestemningen (dette frygtelige fænomen) standsede ham. 
Det samme gjaldt for den opfindsomme planlægger i Helsingør, der nogle år tidligere foreslog, at man rev noget der hedder Kronborg ned, fordi det var utidssvarende og stygt at se på. Han blev også bremset.
I 1950´erne forhindrede dårlig økonomi Århus i at rive byens alt for gamle og middelalderlige centrum ned; bulldozerne var allerede startet, men der var ikke råd til at køre. Øv.
Eksemplerne er mange: Nu rives Katrinedal ned; hvad skulle vi også med den...og hvad med det der fæle tårn ved museet (der er så gammelt, at det selv burde på museum), kunne det ikke erstattes af en 7/11? Eller en statue af Vordingborgs borgmester?
Der er meget at tage fat på. Og nu vi er ved det? Er der så ikke rigeligt med Co2 i sure opstød? Jo, tror jeg.
Men ikke alt gammelt er skidt. Jeg er overbevist om, at hvis vi bare havde holdt fast i brugen af det gamle ord kultveilte i stedet for kuldioxid, så var det aldrig gået så galt...i hvert fald ikke her på egnen!

 

Gorm Rasmussen
Lusmosevej 14
4792 Askeby

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar