De nye pædagoger fik ”tillykkebreve”, fordi diplomerne i dag kun fås elektronisk, men smilene var stadig brede i fredags, da Absalon sendte et friskt hold ud i virkeligheden. Foto: Michael Thønnings

I er noget, I kan noget - og I har et ansvar...

Pædagoger og lærere er nogen af samfundets grundpiller - i fredags blev to store, nyuddannede hold fra Vordingborg, sendt ud i virkeligheden.

Vordingborg Først var det lærerne og derefter pædagogerne.
To store vinterhold, af nyuddannede samfundsstøtter fik fredag lov at feste og fejre de seneste års studieslid, inden de bliver sendt ud i den barske hverdag og virkelighed.
- Verden har brug for Jer - det er et område, der har meget fokus politisk, siger Tina Hjortshøj, der som uddannelsesleder på Absalons pædagoguddannelse, var først på talerstolen.
Således gjorde hun klart, at med statsministerens nytårstale (om udsatte børn, red.) og normeringsdebatten, er de nye pædagoger meget i vælten og hun citerede en unavngiven kilde for netop deres vigtighed:
- Pædagogerne er en af grundpillerne i det danske velfærdssamfund - I kan gøre en forskel, lød det fra uddannelseslederen, der også fortalte om elevernes projekter og fremlæggelser, samt hvor fint de havde holdt sammen.
Det gik også igen i ”elevtalen”, Der blev holdt af Jakob Strøm Eriksen, som påpegede at sammenholdet især havde været stærkt omkring den afsluttende bachelorskrivning og eksamen, ligesom han mente, at selvom man er flittig, så er eksamen ikke ”en fest”.
- Men dimissionen i dag,  det er en fest, sagde han og fortalte blandt andet om oplevelsen med  at ”udtrykke bogstaver med sin krop”, ligesom han rettede en tak til ansatte og lærere på Absalon.
- Vi vidste ikke, hvad vi gik ind til - det har været en forandringsproces, sagde han, inden der var uddeling af diplomer - eller i hvert fald uddeling af ”tillykkebreve”.
- Det er blevet elektronisk, så om et par dage får i en besked fra e-boks med Jeres diplom, sagde Tina Hjortshøj, der dog ikke mente, at de skulle snydes for en officiel overrækkelse og derfor uddelte ægte papirbreve, med en hilsen, mens hun forinden gjorde klart, hvor vigtige de er:
- I er noget, I kan noget og i har et ansvar. I Kan gøre nytte for andre, sagde hun.

De nye pædagoger fik ”tillykkebreve”, fordi diplomerne i dag kun fås elektronisk, men smilene var stadig brede i fredags, da Absalon sendte et friskt hold ud i virkeligheden. Foto: Michael Thønnings

Nyuddannet pædagog, Jakob Strøm Eriksen, talte og takkede på vegne af sit hold. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar