• www.henriks-hvidevarer.dk

Rådhusparken er en idyllisk park, når de unge ikke er igang med at feste der og skræmmer alle andre væk. Foto: Mille Holst

I yderste konsekvens jævnes park med jorden på grund af unges fester

Den er igen gal med voldsomt larmende fester blandt unge i Rådhusparken i Vordingborg. Borgmester erkender, at tidligere tiltag ikke har virket og hvis ikke problemet bliver løst, må parken fjernes.

Vordingborg Som hvert år de seneste mange år er der igen særdeles højlydte fester blandt unge i Rådhusparken i Vordingborg.
Beboerne omkring parken er dybt frustrerede over larmen og de unges opførsel og beder igen både politi og kommune om hjælp. Blandt andet har Rita Mejer Hansen, der bor i ældreboligerne på Prins Jørgens Allé, der støder op til parken, samlet underskrifter sammen fra borgerne i området. Underskrifter hun nu overrækker borgmester Mikael Smed (S), som hun iøvrigt præsenterede problemerne for ved et møde de to imellem i sidste uge. Hun håber, at hendes henvendelse kan få politikerne til at handle og genskabe ro, orden og tryghed i boligområdet, som mange syge og ældre er blevet visiteret til - for fleres vedkommende fordi de ikke kan tåle støj. Mange af dem er desuden handicappede og bundet til deres hjem på grund af sygdom eller behov for hjemmehjælp døgnet rundt. De har ingen mulighed for at ”tage væk”, når festerne i parken bliver ulidelige.

Ikke en festplads
Mikael Smed indrømmer overfor Sydsjællands Tidende, at de tiltag, man fra kommunens side satte i søen sidste år ikke har hjulpet. Man opsatte eksempelvis nogle skilte med et ordensreglement for parken. Men reglementet overtrædes konstant, og i dag er det ene af disse skilte blevet gravet op og smidt i søen i parken.
- Det er ingen hemmelighed, at det ikke rigtig har hjulpet, de tiltag, vi har gjort, siger Mikael Smed til avisen. Han er dog indstillet på, at der skal gøres noget, for problemerne med larm i parken døgnet rundt skal løses.
- Vi skal have sat gang i noget. Som minimum for at mindske generne. Det skal ikke være en festplads, men gerne en hyggeplads, siger Mikael Smed, der vil have kommunen til at kigge på, hvordan man har løst lignende problemer i omegnskommunerne. Eksempelvis ved han, at man i Nykøbing Falster opererer med tidsbegrænsninger for ophold visse steder og man har også forsøgt sig med at stille et musikanlæg op, som besøgende kan tilgå, men som automatisk slukkes på et bestemt tidspunkt på døgnet. Samtidig er det kun dette anlæg, der må spilles musik fra. På den måde sikrer kommunen at lydniveauet bevares på et accepteret plan.
- Vi vil jo gerne have en park, som alle kan bruge på alle tidspunkter, men det er ikke hyggeligt at være der med sine børn og lege, når de unge fester, udtaler borgmesteren, der også ærgrer sig over den omfattende hærværk Rådhusparken er udsat for - senest med 12 ødelagte træer, som Vordingborg kommune nu skal erstatte.
- Når vi kigger ind i vores økonomi, hvor vi har smalhals, så er det virkelig øv, siger han.

Hvis...så sløjfes parken
Hvis samtlige tiltag kommunen måtte iværksætte for at få løst problemerne med de unges larm og hærgen i Rådhusparken ikke lykkes, så er borgmesteren villig til at tage et meget drastigt skridt.
- Vi kan ikke flytte de ældre (fra ældreboligerne op til parken, red.); så vil det være bedre at sige, at vi slet ikke kan have et parkmiljø dér, siger han.

Rådhusparken er en idyllisk park, når de unge ikke er igang med at feste der og skræmmer alle andre væk. Foto: Mille Holst

Borgmester Mikael Smed lufter tanken om helt at nedlægge Rådhusparken, hvis festlarmen fortsætter. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar