Den Danske Filmskole har haft et hold på 11 elever, der har boet og arbejdet på Møn hele maj måned, hvor den gamle ridefogedbolig på Nordfeld var den optimale location for en film, der foregår i 1921. Foto: Mette Neerup

Idyllisk plet på Møn var ”location” for film

Gammel ridefogedbolig tilhørende Nordfeld gods, har i maj været ”hjem” for familie fra 1921 og arbejdsplads for filmskolehold fra Den Danske Filmskole.

Møn Et 11 mand stort hold fra Den Danske Filmskole har boet og arbejdet på Møn den sidste måned. De har kreeret filmen ”Ibbermand”, som led i deres uddannelse. Fredag aften i sidste uge var sidste optagelsesdag. Derefter skal hele ”settet” pakkes ned og filmen færdiggøres tilbage på den danske filmskole i København. 
- Vi har simpelthen elsket at være her, siger Sophie D´Souza, der går på producerlinien på filmskolen og derfor har været primær person i forhold til at vælge locations, finde overnatning til holdet og i det hele taget få alt det omkring filmen til at lykkes. 
- Vi kørte meget rundt på Møn for at finde det helt rigtige sted at optage filmen. Vi kontaktede godserne og det viste sig at Jens Haubroe fra Nordfeld havde det perfekte sted til os, fortæller Sophie D´Souza. 
Filmen udspiller sig nemlig i 1921, så det var en udfordring at finde en bolig og inventar, der matchede den tid. 
- Jens Haubroe har været en kæmpe kapacitet i forhold til at gøre ridefogedboligen klar, siger hun og tilføjer at det tog halvanden måned for produktionsdesignereleven at finde inventar og indrette huset. De mønske antikvariater og genbrugsbutikker har velvilligt udlånt ting og sager så huset kunne fremstå autentisk.
- Vi har forsøgt at bruge lokalområdet på mange måder. Vi har castet lokalt. Skuespiller Jens Andersen fra Nyråd er med i filmen og så har geden Pusle fra Søndersognsvej også været med, griner Sophie D´Souza, der tilføjer at alt har fungeret optimalt på Møn. 
- Den lokale goodwill, som vi har oplevet i forbindelse med det her projekt, har været fantastisk, siger produceren, der selvom hun ikke havde været på Møn før dette projekt, allerede ved, at hun skal tilbage på et tidspunkt. 
- Pilgrimslejlighederne, som har huset vores skuespillere til nedsat pris, er så skønne, siger hu og fremhæver flere lokale sponsorater, hvor også kommunen har været inde over,. så projektet overhovedet kunne blive til noget.
På trods af, at filmen ikke produceres til offentligheden, har de nu lavet en aftale med biografen i Stege om at vise filmen, når den er færdig. Formentlig tæt på jul.

Den Danske Filmskole har haft et hold på 11 elever, der har boet og arbejdet på Møn hele maj måned, hvor den gamle ridefogedbolig på Nordfeld var den optimale location for en film, der foregår i 1921. Foto: Mette Neerup

Sophie D`Souza i stalden, hvor mange af optagelserne til filmen har foregået. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar