• www.henriks-hvidevarer.dk

Thorbjørn Kolbo talte varmt for en ekstrabevilling til vandhuset. Foto: Michael Thønnings

Ikke en øre til udvikling

Kommunalpolitikerne sendte onsdag en årlig million plus lidt ekstra efter det fondsejede DGI-hus, så de kan dække noget af underskuddet. Samtidig sendte de billetprisen op. Men der er ikke råd til at udvikle stedet, lød det.

Kommunen Kommunalbestyrelsen glædede sig over deres massive investeringer til det private erhvervsliv - blandt andet med 170 millioner til den nye store havn på Masnedø, som en række landbrugsfolk får glæde af.
Det var dog ikke helt med samme begejstring en lille million årligt - ekstra - røg af sted til det fondsejede DGI-hus i Vordingborg, der nu får dækket deres underskud af de kommunale kasser.
- De her driftsmidler betyder kun, at de beholder skindet på næsen. Der er ikke en øre til udvikling. Det synes jeg ikke vi kan være bekendt, lød det fra Thorbjørn Kolbo (S), der fremlagde det nyeste forslag, hvor kommunen  lige tippede 50.000 kroner ekstra oven i hatten, i forhold til det som DGI-huset havde bedt om.
Således gjorde han klart, at det vil skabe ro om idrætsprojektet, der ifølge kulturudvalgsformanden kan sælge mere og har flere spændende ting på vej.
Og alle var villige til at punge ud, om end der var nogen  bekymring om, at man nu vil sætte billetprisen på en svømmehalstur op.
For en voksenbillet stiger prisen fra 50 til 60 kroner, mens årskort og andre billetter stiger tilsvarende efter en ny tilpasningsmodel.
Det bekymrede især Dansk Folkeparti.
- Vi kan ikke gå ind for prisstigningen. De 187.000 kroner det koster, dem er vi klar til at bevilge, sagde Heino Hahn (DF).
- Det betyder meget, hvis man er en enlig far eller mor med tre børn, tilføjede han og understregede at mange nok vil vælge at tage til Nykøbing eller andre steder, nu hvor prisen stiger.
Til sammenligning er mindre børn stort set gratis i eksempelvis Stege, og voksne koster 40 kroner.
De andre partier var dog ikke helt med på, at det bliver for dyrt at gå i svømmehallen, men generelt var håbet, at man med den ekstra bevilling på lige under en million om året - ud over det man allerede betaler, så burde ”kunne se fremad”, og måske få det til at køre rundt.
Thorbjørn Kolbo var dog ikke sen til at kalde svømmehallen for ”en succes”.
- Vi er ved at vokse ud af de små omklædningsrum, sagde han og mente at man sagtens kan tage 60 kroner for en billet til svømmehallen i Vordingborg.
- Det med omklædningsrum lyder dyrt, lød det fra borgmester Mikael Smed (S), der understregede at det i hvert fald ikke var noget man skulle regne med, at der var penge til at ændre ved.
Men den nye direktør for DGI-huset, Bjarne Malmros, kunne dog fra tilskuerpladserne se at et enigt byråd sendte ham en pose penge til at dække underskuddet, om end DF ikke kunne støtte op om prisstigningen på billetterne.

 

 

Biogas fik kun lidt ekstra

Biogasanlægget på Jungshoved har gennem årene kostet en del kommunal tid at få styr på. Nu fik politikerne også gjort det lovligt og tilføjede lidt ekstra muligheder - dog ikke helt så meget, som manden bag, havde håbet. 

Jungshoved - Vi var på besøg og der var ønske om nogle yderligere ting, lød det fra teknikudvalgsformand Michael Larsen (R), der ridsede hele sagen om Lynggårdens biogasanlæg op ved byrådsmødet.
Her var man nemlig nødt til at lovliggøre anlægget, da en række udvidelser var lavet uden de rette byggetilladelser og dermed var blevet underkendt af Planklagenævnet.
Det klarede politikere så - stort set uden at kny - og de gav samtidig tilladelse til lidt ekstra.
En ønsket ekstra-ekstra udvidelse, så  man kunne lave en knapt 20 meter høj silo og bruge afgrøder, som halm, til biogasanlægget, blev dog afvist, selvom Lynggården i sidste øjeblik havde presset på, for få en tilladelse mere.

 

 

 

Thorbjørn Kolbo talte varmt for en ekstrabevilling til vandhuset. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar