På fredag kan Ingolf Petersen både fejre sin 70 års fødselsdag og sit 30-årige formandskab af Vordingborg Firmasport. Det sker i foreningens lokaler på Færgegårdsvej. Foto: Mille Holst

Ingolf fejrer runde dage på stribe

Ingolf Petersen kan på fredag fejre sin 70 års fødselsdag samt at han i 30 år har været formand for Vordingborg Firmasport.

Nyråd/Vordingborg I spidsen for Vordingborg Firmasport står Ingolf Petersen. Den 1. oktober har han været formand for foreningen i 30 år, og det fejrer man med reception i firmasportens aktivitetshus på Præstegårdsvej 11 i Vordingborg fredag den 31. august klokken 13-16. Her serverer Tyttes pølser ribbenssandwich og pølser, klokken 15 er der kaffe og kage og så rummer dagens program nok også et par overraskelser.
De 30 år som formand er dog ikke det eneste, der fejres den 31. august. På septembers anden dag fylder Ingolf nemlig 70 år, og det markeres samtidig med fejringen af formandskabet.

I medgang og modgang
Ingolf er tilflytter. Han fik i 1973 arbejde på Falckstationen i Vordingborg og flyttede til Nyråd med sin kone og børn. 
Ingolf Petersen var i sit arbejdsliv med til at flytte beredskabet fra Absalonsvej til Københavnsvej, og mens han arbejdede dér, fulgte han med i politiets byggeri på nabogrunden.
- Det der bliver min nye arbejdsplads, sagde Ingolf til sine kolleger, der grinede ad ham, men sådan blev det. Da politiet flyttede ind, søgte man en pedel. 
- Der var 150 ansøgere, og det var mig de valgte til pedel, fortæller Ingolf Petersen, der derefter arbejdede de næste 27 år som pedel for politiet indtil han for otte år siden gik på efterløn.
- Og så fik jeg for alvor travlt. Jeg forstår slet ikke, jeg har haft tid til at arbejde, smiler Ingolf, der ved dén lejlighed startede Seniormotion op i regi af Vordingborg Firmasport.
Nu har han stået i spidsen for firmasporten i 30 år, og det er lang tid, indrømmer han.
- Jeg har jo ikke de visioner, jeg havde tidligere, siger Ingolf Petersen, der måske nok synes at der burde træde en ny formand til, men der står ikke lige en i kulissen og venter. 
- Jeg tror, at firmasporten dør med mig, siger han. Men han glæder han sig stadig over at kunne holde sig igang gennem foreningen. Godt nok har han sin urtehave hjemme i privaten, men han har også brug for at komme lidt ud. Kort tid efter at han gik på efterløn fik hans hustru en hjerneblødning, så hun fik svært ved at gå og tale.  Hun har stort set lige siden boet på Ældrecentret Vintersbølle Strand. Ingolf leverer hjemmedyrkede solbær til plejehjemmet, som beboerne er med til at sylte og sælge til det årlige julebazar.
Familiemæssigt har Ingolf ti børnebørn, hvoraf de to dog er døde, og to oldebørn og et tredie på vej. Det kan blive årets julegave, for terminen er sat i julen, og julen bliver i år holdt hos Ingolf.

Mesterskaber og nedgang
Ingolf Petersen blev medlem af Vordingborg Firmasports bestyrelse i 1983, blev konstitueret formand i 1989 og valgt som formand året efter. Men han har været aktiv sportsmand dér siden 1976, gennem sin ansættelse hos Falck og senere ved politiet. Det første år startede han badminton i Nyråd, ikke fordi, han havde en særlig forkærlighed for spillet, men fordi, han aldrig havde prøvet at spille badminton før, og det måtte da prøves. Senere fik Vordingborg Firmasport badminton i Iselingehallen og afholdt holdturneringer hver eneste fredag. Ingolf Petersen tog instruktørkurser i badminton og bowling gennem firmasporten og da Vordingborg fik et bowlingcenter i 1994 var firmasporten med helt fra starten. 
Dengang var der fuld fart på firmasporten i Vordingborg. Alene bowlingholdene fyldte  samtlige baner i bowlingcentret fra  klokken ni morgen til ud på aftenen.
- Nu bowler vi 3-4 timer på fire baner, siger Ingolf og lægger ikke skjul på, at Vordingborg Firmasport har fået det svært efter at firmaerne har sparet motionen til medarbejderne væk. Når folk selv skal betale, skal valget af motion træffes mellem alle de mange idrætsforeninger, der findes lokalt.
Selv har Ingolf Petersen været Danmarksmester i bowling flere gange. Desuden er det i hans tid som formand for foreningen, at den i 1999 blev kåret som årets forening blandt alle landets firmasportsforeninger, og i 2010 fik Ingolf selv tildelt titlen som årets firmaidrætsleder.

På fredag kan Ingolf Petersen både fejre sin 70 års fødselsdag og sit 30-årige formandskab af Vordingborg Firmasport. Det sker i foreningens lokaler på Færgegårdsvej. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar