• www.henriks-hvidevarer.dk

Henrik Olsen (th.) fra Henriks Hvidevarer er blandt dem, der støtter Jan Hesselbergs (tv.) initiativ med at åbne sit hjem juleaften for andre, der ellers ville sidde alene denne aften. Foto: Mille Holst

Jan fejrer jul med fremmede

Jan Hesselberg ved af erfaring, hvor svært det kan være at være alene juleaften. Derfor åbner han sit hjem den 24. december for andre, der mangler et sted at fejre jul.

Jul Juleaften slår Jan Hesselberg dørene op til sit hjem på Lupinvej 31 i Stensved for fem fremmede mennesker. 
Det er i år femte gang, han holder jul, for andre, som ikke selv har mulighed for at holde jul eller som ikke har nogen at fejre julen med. Udover de fem fremmede, deltager også hans ekskone og en kammerat, som hjælper med at pynte huset op og tilberede maden.

Lokale donationer
Henriks Hvidevarer og Kvickly i Vordingborg har hver doneret penge og gavekort til Jans jul, så der bliver både and, culottesteg, ris á l’amande og gaver til alle.
Et juletræ skal der også til, og det donerer Peter Schomann fra sit juletræsudsalg på Vingevej 3 i Vordingborg.
- Alt, hvad der hører julen til, fortæller Jan Hesselberg, da vi møder ham hos Henriks Hvidevarer, hvor han tager imod den første donation.
- Jeg støtter, fordi det er flot, at han inviterer fremmede ind i sit hjem, siger Henrik Olsen, indehaver af Henriks Hvidevarer, og Jan Hesselberg, der selv har prøvet at sidde alene i julen, indrømmer, at der er mange følelser i julen. Samtidig har han fuld forståelse for, at det for mange kan være grænseoverskridende at tilbringe juleaften i selskab med fremmede.

Vil du med?
- Alt er gratis for deltagerne, dog må folk selv sørge for transporten, siger Jan Hesselberg, der også gerne ved tilmeldingen vil vide, om der er børn blandt de tilmeldte, så han kan sørge for slik og andet godt til dem.
Har du ikke selv mulighed for at holde jul eller har du ingen at fejre julen sammen med, så kan du tilmelde dig Jans jul på telefon 42 32 12 30 senest 15. december. Man kan også skrive en mail til janhesselberg@gmail.com.

Henrik Olsen (th.) fra Henriks Hvidevarer er blandt dem, der støtter Jan Hesselbergs (tv.) initiativ med at åbne sit hjem juleaften for andre, der ellers ville sidde alene denne aften. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar