• www.henriks-hvidevarer.dk

Lærke Nilsson på trommer og Eline Dahl på guitar. Foto: Ulrik Jensen

Jazz er (også) for piger

- Jazz er min yndlingsmusik, lød det fra en af de 12-årige piger, der fik smag for lidt mere rytmisk musik på jazz-camp i sidste uge.

Vordingborg Skulle nogen have fordomme om, at jazzmusik kun spilles af halvgamle piberygende mænd med hornbriller, skulle de have lagt vejen forbi Kulturarkaden i sidste uge, hvor JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival havde arrangeret jazzcamp for piger.
- Mega sejt, rigtig fedt, lød det samstemmende fra pigerne, som skiftevis prøvede at spille på trommer, kontrabas, keyboard og guitar.
- Ideen med jazzcamp for piger, der afholdes både i Holbæk og Vordingborg, er at introducere udøverne for flere af de gængse bandinstrumenter, lyder det fra den ene af underviserne Christian Balvig, som selv er udøvende musiker og sangskriver. 
- Vi håber naturligvis, at nogen bliver hængende og fortsætter med at spille rytmisk musik. Pigerne spiller i forvejen typisk på et andet instrument, som de undervises i på musikskolen. De har således det musikalske fundament, men desværre sker der ofte det, at de falder fra hen ad vejen, fortæller han. 
- Vi ser, at når vi gør antallet af elever på musikskolerne op, er der cirka lige mange drenge og piger, men når vi når til antallet af udøvende musikere indenfor den rytmiske musik udgør piger kun 20 procent, og da er det ofte som forsangere og ikke på et instrument. Samme tendens gør sig gældende allerede på MGK og på konservatoriet, lyder det fra Christian Balvig. 

Jazzie Girls
Pigerne som spiller på Christians hold er alle 12 år og går på Musikskolen i Vordingborg. 
Nanna Due Kirsted spiller på trommer og ukulele og desuden lidt til husbehov på klaver ved siden af. 
Viola Raskege og Lærke Nilsson spiller begge violin, mens Elin Dahl og Camille Cervin spiller henholdsvis klassisk guitar og tværfløjte.
Trommer og kontrabas er de mest populære instrumenter, når pigerne skiftes til at spille på de forskellige instrumenter. De elsker de jazzede rytmer, selv om titelnummeret fra Titanic også sniger sig ind på repertoiret. 
Lærke Nilsson går endda så vidt som til at sige, at jazz er hendes yndlingsmusik.
At pigerne nyder at være fælles om musikken fremgår af det, de skriver på tavlen i pausen – The Jazzie Girls Forever...

Lærke Nilsson på trommer og Eline Dahl på guitar. Foto: Ulrik Jensen

Viola Raskege på kontrabas. Foto: Ulrik Jensen

Nanna Due Kirsted, Eline Dahl og Camille Cervin. Foto: Ulrik Jensen

Christian Balvig engagerer piger i jazz og rytmisk musik. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar