• www.henriks-hvidevarer.dk

Den nye og højere jernbanebro på Dalkærvej ved Klarskov er igen åben for trafik. Foto: Mille Holst

Jernbanebro er igen åben for trafik

Jernbanebroen på Dalkærvej i Klarskov står færdig og kunne i fredags indvies og tages i brug af trafikanter i området.

Sværdborg/Klarskov Banedanmark har færdiggjort arbejdet med at bygge den nye og højere bro, så den nu er klar til fremtidens el-tog. Broarbejdet ved Klarskov er en del af den samlede opgradering af Ringsted-Femern Banen, hvor mere end 100 broer fra Ringsted til Holeby skal hæves, ombygges eller sideudvides, så der er plads til kørestrømsanlæg og to spor. Flere vejanlæg opgraderes også i forbindelse med broombygningerne. Samtidig etableres der nye signaler og der elektrificeres på hele strækningen, som gør det muligt at øge farten op til 200 km/t mod de nuværende 120/160 km/t. Det gør det muligt at forkorte rejsetiden markant.
- Det er glædeligt, at vi igen kan åbne broen for de lokale borgere som i en længere periode har været generet af, at broen har været lukket for trafik. Jeg vil gerne sige stor tak for tålmodigheden til borgerne i Klarskov og omegn, udtaler Klaus S. Jørgensen, projektdirektør for Ringsted-Femern Banen, i en pressemeddelelse.
Broindvielsen blev fredag fejret af Banedanmark, Vordingborg Kommune og Klarskov Bylaug  med taler ved borgmester Mikael Smed (S) og Klaus S. Jørgensen fra Banedanmark samt pølser, is og musikalskunderholdning for de fremmødte. Til de mindste var der desuden sørget for sæbebobler.

Den nye og højere jernbanebro på Dalkærvej ved Klarskov er igen åben for trafik. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar