• www.henriks-hvidevarer.dk

Lene Hansen og Lillian Christensen holder ved julearrangementet, hvor der også blev plads til at julemanden kunne give Milas på skødet, en bog. Foto: Michael Thønnings

Julemanden kommer altid til Bårses børn

Julemanden kom cyklende til Bårse, hvor dagplejerne holdt bedsteforældredag i fredags.

Bårse - Jeg tager lige en tur rundt om huset, siger julemanden, da han kommer asende på sin cykel. Indenfor i idrætsforeningens hus står spændte børn og kigger ud af vinduet, da han lusker forbi for anden gang.
Nogen bliver dog lidt skæmte, da han kommer ind og siger dav. Så må man lige op til bedstefar og bedstemor, eller Lillian og Lene - de to Bårse-dagplejer, de kender så godt.
- Det har jeg også prøvet, da jeg var julemand, siger en af bedsteforældrene. 
Vi er til den særlige bedsteforældredag i Bårse, hvor der snart bliver sat gang i dans og sang om juletræet.
Børnene bliver da også lidt mere trygge ved julemanden, da han hiver sækken med gaver frem.
Et par af børnene skal helt hen og kigge i sækken. Meget spændende, hvad der er. 
Milas hopper op og ned, da han får sin gave.
- Han gik her også sidste år, nu er hans mor, vores datter, flyttet til Bårse og er meget glad for det sammenhold her er i området, fortæller  Annette Christensen - bedstemormor til Milas - og selv bosat på Jungshoved.
- Det er rigtig hyggeligt med dagen her - selvom man lige skal tilpasse det med arbejdet. Bedsteforældre i dag arbejder jo ofte - det gjorde man nok ikke så meget tidligere, tilføjer bedstemorfar-Tonny.

God støtte
Og meget af det de har, er da også givet fra de lokale. Juletræ fra en af forældrene. Kager fra bageren, æbleskiver fra Brugsen og lokalet har de lånt af idrætsforeningen.
- Det er virkelig dejligt - ellers ville det være svært, siger dagplejer Lillian Christensen, der også i går havde julearrangement. 
- Vi havde forældrene fra klokken to og de sidste gik klokken halv fem. Det var så hyggeligt, men der var også lidt at gøre. Vi havde jo DGI-kursus i morges, og så det her, så man er lidt brugt, når man kommer hjem, siger hun  men undestreger at juletiden og det at kunne invitere forældre og bedsteforældre med, betyder meget for Bårses dagplejere - og børn.

 

 

 

Tre dagplejere er blevet til to - tre-årspolitikken rammer hårdt

Politikerenes beslutning om alligevel ikke at hæve børnehavealderen fra to år og ti måneder til tre år, kan mærkes i Bårse, hvor tre dagplejere er blevet til to.

Bårse - Man kan da godt mærke man mangler et par hænder, siger Lillian Christensen, der sammen med Lene Hansen nu udgør dagplejeteamet i Bårse. De har begge børn nok, men deres makker gennem 16 år, Susanne Olsen, fik tilbudt uddannelse og er væk i, i hvert fald halvandet år.
- Spørgsmålet er, hvad alternativet var. Men set er i hvert fald bedre, end hvis det havde været en fyreseddel, påpeger hun. Dagplejerne har i den grad kunnet mærke at man sænkede børnehavealderen fra tre år til to år og ti måneder forrige år, og glæden var stor, da socialdemokraterne til valget lovede at sætte den op til tre år igen. Det blev som bekendt ikke til noget alligevel, men skal måske diskuteres igen i et særlig børneudvalg engang til næste år.
- Vi klør på. Vi har faktisk børn der kommer helt fra Kalvehave til os, og børnene er glade for at være her, fortæller Lillian, der holder traditionen og dagplejen i live, så længe hun kan.

Lene Hansen og Lillian Christensen holder ved julearrangementet, hvor der også blev plads til at julemanden kunne give Milas på skødet, en bog. Foto: Michael Thønnings

Så går dansen og sangen om juletræet. Foto: Michael Thønnings

Julemanden cyklede til Bårse. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar