• www.henriks-hvidevarer.dk

Demensspecialist Yvonne Nielsen præsenterer maleriet ”Sikken voldsom trængsel og alarm”. Foto: Lise-Lotte Iuel

Julemarked på Multicenteret i Præstø

Igen i år indledtes julen med et særdeles velassorteret marked i den store foyer i Multicenteret med lokkende tilbud fra både centeret selv og flittige folk fra oplandet.

Præstø Der var voldsom trængsel af besøgende, frivillige og personale, da Multicenteret lørdag igen i år bød indenfor til mange forskelligartede boder med ting og sager til brug for gaver og den søde tand i anledning af den tilstundende højtid. Flotte adventskranse, kalenderlysdekorationer, gravpynt, bolcher, garn og hjemmelavet strik, cremer, træfade og en dram til halsen er blot et lille udpluk af alle de fristelser, der indbød til køb for en rimelig sum.

Rugbrød fra slægtsgården
- Jeg kommer ude fra en slægtsgård på Østmøn, hvor jeg er sjette generation, og vi har altid været vant til at bruge de råvarer, der har været omkring os. Så da en af mine naboer, der er medarrangør af arrangementet i dag, opfordrede mig til at deltage, ja, så har jeg altså været i gang med at lave ølrugbrød bagt med maltøl og mask, fortæller Lotte Vinge. 
- Og så har jeg lavet lidt marmelader og syltetøj samt forskellige slags saft, som måske kan friste gæsterne. Det er første gang, jeg er med, og uanset om jeg får et godt eller knap så godt salg, er det hyggeligt at være med og bidrage til en oplevelse både for beboerne her på centeret og for de besøgende udefra, fortæller Jette Vinge, der er blandt udstillerne. 
Heftig aktivitet
I baggrunden musicerer elbassist Henrik Bjørn og medarbejder og violinist Per Kristoffer Gade, hvis hustru i dagens anledning har en lille bod med spelt- og sigtebrød, og et andet sted i foyeren kan man få massage med en varmecreme, hvis nakkemusklerne er lidt stive. Undervejs bliver et fællesprojekt, hvor demensspecialist Yvonne Nielsen og nogle af centerets demente i fællesskab har produceret et maleri med titlen ”Sikken voldsom trængsel og alarm” sat til salg, og der er i det hele taget et leben og en stemning af hygge og en snarlig jul.  
- Jeg kommer fra Klintebolcher ude på Østmøn og her i dag for at vise flaget og være med til, at vi alle sammen får en god dag, fortæller Sussie Jensen, som samtidig ekspederer en slikken kunde, der fristes af de mange kulørte gennemsigtige bolcheposer på disken og duften fra de brændte mandler. 
Trods heftig aktivitet, er der heldigvis også mulighed for at slå sig ned i caféen, hvis man skulle trænge til et stille hvil og en forfriskning, eller man kan gå på galleriudstilling og studere de værker, der bliver frembragt på værkstederne af beboere og andre borgere. I alle tilfælde var grundlaget for at påbegynde en stemning af jul til stede på Multicenterets julemarked. 

Demensspecialist Yvonne Nielsen præsenterer maleriet ”Sikken voldsom trængsel og alarm”. Foto: Lise-Lotte Iuel

Spelt- og sigtebrødsbager Pia Gade og Mona Jensen får en hyggelig snak om det gode brød. Foto: Lise-Lotte Iuel

Eina Kleffel og Niels Jeppesen er både besøgende og brugere af huset. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar