• www.henriks-hvidevarer.dk

”Familiehjørnet” med de to søstre og niecen i midten - det er nærmest familietræf i Tøvelde. Foto: Mette Neerup

Julen forener i Tøvelde forsamlingshus

På trods af den beskedne plads, blev der alligevel skabt julestemning i rå mængder til søndagens julemarked i Tøvelde.

Tøvelde Julemarkedet i Tøvelde forsamlingshus, bød på en lystig blanding af fristelser. Her kunne du både købe årets juledekoration, julepynten, gaverne og sågar servicen at servere julemiddagen på. Og hvis lækkersulten skulle melde sig, var det muligt at forsyne sig med  lune æbleskiver og varm gløgg. 
I Ida Linda Hansens stand var der et stort udvalg af hjemmesyede tasker i alle størrelser, men enkelte julesager havde også sneget sig ind. 
- Jeg har syet siden jeg var 14-15 år, men først for alvor haft tid til sy og sælge ud af det efter jeg blev pensionist, fortæller Ida, der bor i Næstved, men har været med på julemarkedet i Tøvelde de sidst tre år, takket være hendes herboende søster, der sælger strikkede sager i sin stand. 
Imellem de to søstre er niecens stand prydet med juledekorationer. 
- Jeg sælger også hjemmefra og via facebook, men jeg oplever at det største salg er på markeder som det her, forklarer Ida Hansen.

Forenet i englen
Martin Nielsen har drejet træ i fem-seks år og blev hurtigt bidt af det. 
- Jeg var egentlig pilefletter, men nysgerrig på trædrejeri  og lærte det af Flemming, der underviser i Husflidsforeningen, forklarer Martin, der kommer i foreningens lokaler på Lendemarke gamle skole tirsdage og torsdage. 
- Her er flere forskellige kunsthåndværk repræsenteret. Der er for eksempel et kniplingshold med 17 deltagere, fortæller Martin Nielsen, hvis kone Anne-Marie underviser i knipling og derudover kreerer de forskellige kniplerier, der også sælges i standen. 
- Vi tænkte det kunne være fint at kombinere de to kunsthåndværk i én ting og det er foreløbig blevet til træengle med kniplede vinger, siger Martin.

Tovholderens nissestand
Svend Andersen er årets tovholder for julemarkedet og har selv en stand med sine udskårne ”klatrenisser” og fruen, Birgits, strikkede nisser i alle størrelser. 
- Vi er i gang med nisser hele året. Selv når vi er på camping strikker min kone nisser, smiler han, mens han peger hen over bordet, der er fyldt med nisser og hvor det er tydeligt at se at der ligger mange timer og et stort arbejde bag at skabe julestemning - både som udstiller, mens også som arrangør af den Tøveldeske juletradition.

”Familiehjørnet” med de to søstre og niecen i midten - det er nærmest familietræf i Tøvelde. Foto: Mette Neerup

Tovholder Svend Andersen og Birgit med de udskårne ”klatrenisser” og et utal af strikkede nisser. Foto: Mette Neerup

De fine engle som Martin Nielsen laver sammen med sin kone Anne-Marie. Kroppen er af træ og vingerne er kniplet. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar