Juletræet blev tændt på Svend Gønges Torv, Præstø. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Juletræet med sin pynt til Black Friday

Også i Præstø blev byens juletræ tændt i fredags, hvor de handlende fik en god dag i forbindelse med Black Friday.

 

 

Præstø Nu er det snart jul igen; det ved man, når juletræet traditionens tro tændes på Svend Gønges Torv i Præstø. Dagens arrangement startede klokken 15.30 ved Hotel Frederiksminde, som var vært med æbleskiver og glögg at varme sig på. Til børnene var der saftevand, clementiner og pebernødder, og julemelodier spillede fra et musikanlæg i et af hotellets vinduer.

 

De spændte små og store

Det er første gang at venneparret Peter Høegh og Hans Redder oplever juletræstændingen i Præstø. 

– Det er god glögg og gode æbleskiver, er de enige om.

Også Lene Bojesen var mødt op med sine to børnebørn, Larisa og lillesøster Olivia Bojesen. 

– Mere, siger Larisa fra klapvognen med en æbleskive i munden. 

– De kunne huske det fra sidste år,  fortæller Lene. 

Et par friske fyre trak den gamle brandsprøjte over pladsen foran hotellet, og børnene ventede spændt på, at julemanden skulle ankomme. Da han langt om længe ankom, blev der både hilst på og givet krammere til julemanden. 

Lidt mere relevant for de voksne, var nok da Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) ankom og man kunne hilse på og nå en lille snak, mens et stort antal fakler blev tændt og delt ud. – Det er første gang vi deltager i juletræstændingen. Vi er lige flyttet fra Greve til Præstø for to måneder siden og juletræstænding er der slet ikke noget af i Greve. Vores søn bor i Præstø og han lokkede os herned. Det er det bedste vi nogensinde har gjort, fortæller Astrid og Mogens Hansen.

 

Ildsjælene

Prins Jørgen Garde marcherede fra Hotel Frederiksminde i den gamle bydel gennem Præstøs gader efterfulgt af hestevognen med borgmesteren og julemanden dernæst juleponyer fra 4H gården og som rosinen i pølseenden det lange fakkeloptog. Hele Klosternakken var fyldt med mennesker, som var mødt op for at nyde synet af hele optoget. De kunne således også opleve eleverne fra Præstø Privatskole, som stod med lys i hænderne foran skolen og sang julesalmer. 

– Vi så juletræet blive tændt sidste år, der var Ella ikke så gammel, fortæller Christina Vest Suensen, med datteren Ella på halvandet år i armene.

Det er heller ikke første gang at Birgith og Jørgen Hjorting deltager i juletræstændingen, men de er ikke alene af sted. 

– Vi har også vores barnebarn med, fortæller de. 

 

Black Friday

Butikkerne holdt længe åbent og mon ikke man kunne gøre et par gode julegaveindkøb. Ihvertfald udtaler Cristina Petersen fra tøjbutikken Philippas, som ligger i det blå hjørne:

– Jeg har haft et forrygende salg til Black Friday.

På Svend Gønges Torv, hvor alle blev samlet klokken 17 og flere stødte til, talte borgmesteren, julemanden og alle børnene ned og wupti, så stod der et træ så smukt med tusindvis af lys og på toppen en funklende stjerne.

 

Se mange flere billeder fra juletræstændingen i Præstø i galleriet.

Juletræet blev tændt på Svend Gønges Torv, Præstø. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Hotel Frederiksminde var vært med æbleskiver, varm gløgg, saftevand og juleknas. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Der bliver udleveret fakler til optoget gennem byen.
Foto: Anne-Dorthe Wilms

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar