• www.henriks-hvidevarer.dk

Salmesang og gudstjeneste med juletræet og præst Tina Preus Hansen i baggrunden. Foto: Mette Neerup

Juletræsfest i Fanefjord

Onsdag den 19. december holdt vestlig vennekreds juletræsfest i Fanefjordcentret.

Fanefjord Vestlig vennekreds og aktivitetscentret på Fanefjordcentret inviterede til juletræsfest med gudstjeneste, salmesang, æbleskiver og dans om det store juletræ. 80 julestemte mennesker var mødt op til festen, så der var tæt pakket i centrets spisesal. 
Sognets nyligt ansatte præst, Tina Preus Hansen afholdt gudstjeneste, hvor flere af de gamle salmer indgik. I forlængelse heraf fik vi historien om, tilblivelsen af den 200 år gamle salme ”Glade jul” samt udbredelsen af den med oversættelse til 98 sprog.
Efter gudstjeneste og salmesang, blev der spist æbleskiver og drukket gløgg. Damerne fra den vestlige vennekreds havde travlt med at servicere de mange mennesker. Deriblandt Nina Vilhelmsen, der sammen med sin far Leif Larsen og søster Anni Larsen hyggede sig. 
- Vi kommer her til så mange arrangementer som vi kan komme til, siger Nina, hvis far er dement og bor på centret. 
- Det er en rar måde at være sammen på, når der er et arrangement. Musik er jo altid godt. Det er så hyggeligt og giver så meget liv, fortsætter Nina, der også kom regelmæssigt til arrangementerne med sin far inden han blev beboer på centret. 
Den vestlige vennekreds, der består af en gruppe frivillige, fremtryller nemlig et arrangement om måneden, med undtagelse af juli. 
- Vi søger fonde og opkræver også et mindre beløb i brugerbetaling for deltagelse i arrangementerne, fortæller Ulla Theill, formand for vestlig vennekreds. 
- Vi kommer her og pynter op og står for det praktiske under festen, fortsætter Ulla. Foruden juletræsfesten er der i december indkøbt pakkekalendergaver, blomster og juleknas til beboerne.
Aktivitetscenteret, der har til huse på Fanefjordcentret har også en finger med i spillet fortæller Tine Lauland, der er bevægelsesagent i aktivitetscentret. 
- Vi er næsten blevet et kulturcenter for området og har et fantastisk samarbejde med skoler og børnehave, siger Tine, der i flæng kan nævne events på centret med børn, der har gået lucia- eller roelygteoptog eller ældre, der er blevet inviteret på skolen til rollatorræs og spisning. - Vi vil gerne være et sted, hvor alle føler det naturligt at komme, afslutter Tine, der håber på at arrangementer som blandt andet juletræsfesten kan få folk til at betragte centret som meget mere end et sted for ældre.
 

Salmesang og gudstjeneste med juletræet og præst Tina Preus Hansen i baggrunden. Foto: Mette Neerup

Damerne fra den vestlige vennekreds synger med på salmerne fra sofaen inden det går løs med servering af æbleskiver og gløgg. Foto: Mette Neerup

Anni Larsen med sin far Leif Larsen. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar