• www.henriks-hvidevarer.dk

Der er gang i den i det kreative værksted. Midt i billedet ses Liv Skovgaard med den stribede nissehue. Foto: Lise-Lotte Iuel

Juletræsfest med julemand og klip

Søndag havde de aktive beboere på Jungshoved endnu et julearrangement på programmet i den gamle skole specielt beregnet for de yngste.

Jungshoved I en af de gamle skolestuer var der mulighed for at lave julepynt af den fingernemme slag, sådan at de helt små størrelser også kunne være med, og i et andet lokale var der indrettet en mindre café, hvor trængende sjæle kunne få lidt at styrke sig på, inden det kæmpestore juletræ i den tidligere gymnastiksal blev tændt. 

Stor tilslutning
- Vi er tre børnefamilier, der er gået sammen i en arbejdsgruppe for at få eftermiddagen til at hænge sammen, fortæller Liv Skovgaard og tilføjer, at der har været stor interesse for juletræsfesten. - Vi har vist omkring halvfjerds tilmeldte, som efter dansen omkring træet bliver her og får serveret økologiske frikadellemadder og risengrød leveret af den lokale Pia Prehn.  Og så har vi mødt en kæmpe goodwill fra den lokale boghandler og det lige så lokale byggemarked inde i Præstø, som har sponsoreret materialer som papir og limpistoler og den slags til vores lille kreative værksted, tilføjer Liv, mens hun hjælper en af de små gæster til rette med saks og æggebakker. 
- Det er ikke fordi, der ikke førhen har været juletræsfest her i Jungshoved, men tidligere har det været i forsamlingshuset, og sidste år var der slet ingenting, slutter Liv Skovgaard, som har travlt med at hjælpe de flittige hænder. 

Fastelavnsfest til julefest
Juletræsfesten er egentlig en udløber af fastelavnsfesten, som med stor succes blev afholdt for samme aldersgruppe tidligere på året. Flittige og initiativrige forældre så en kobling til et tilsvarende julearrangement, så efter et års pause er der nu atter julestue og juletræsfest for de helt små på halvøen Jungshoved – eller for børnebørn, hvis bedsteforældre bor i Jungshoved. 

Julemanden er gæst
- Vi får besøg af julemanden, men helt præcist hvornår han dukker op, ved vi ikke. Han har jo en super travl tid for øjeblikket, og han har også været i Præstø i formiddag, hvor han anløb havnen med juleskibet, smiler Mads Hansen, som også er med i arbejdsgruppen. 
Og selvfølgelig dukkede han op, den kære gamle julemand, i al sin magt og vælde med sin genkendelige røde dragt og et mægtigt hvidt skæg. Og der var aldrig et øje tørt, da en af de små fuldstændig spontant kastede sig om halsen på ham og gav ham en ordentlig juleknuser – ak, bare man selv var julemand med sådan en velkomst og sådan en respekt.
 

Der er gang i den i det kreative værksted. Midt i billedet ses Liv Skovgaard med den stribede nissehue. Foto: Lise-Lotte Iuel

Selvfølgelig går juletræet helt op til loftet i den tidligere gymnastiksal. Foto: Lise-Lotte Iuel

Julemanden var en skattet gæst og de små fik givet deres juleønsker til ham. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar