Julemanden var omringet af en masse børn i Vordingborg, som hver og en var ivrige efter at hilse på. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Juletræstænding får folk i byen

I fredags blev juletræet på Slotstorvet i Vordingborg tændt af julemanden, som traditionen tro kørte i kortege fra Vordingborghallen til torvet.

 

 

Vordingborg I fredags var det tid til at juletræet på Slotstorvet fik tændt sine mange lys og sprede julestemning over byen i december måned. 

Til de lækkersultne serverede KFUM spejderne risengrød på Stentorvet, mens mørket sænkede sig og byens julepynt og julelys lyste smukt op rundt om i byen. Folk trissede rundt og ventede spændte på at julemandens tog skulle komme kørende op gennem Algade. 

– Jeg glæder mig til, at juletræet bliver tændt, siger Malte Nexø. 

Bo og Marianne Ejlersen havde sammen med barnebarnet Malte, fundet en plads på bænken og ventede på at toget med julemanden skulle komme. Endelig høres klokken fra julemandens tog langvejs fra. 

Lauge og August har fundet en god lun plads i et par lænestole med fåreskind foran en af butikkerne og venter på julemanden, sammen med far Daniel Grønborg. 

– Jeg glæder mig til snoldet, fortæller August. 

 

Måtte kalde tre gange

Så kom juletoget langt om længe og med i vognen var julemanden og Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), som kastede karameller ud til børnene og til dem der ellers var blevet en smule lækkersultne. I front marcherede Prins Jørgens Garde og førte an op mod Slotstorvet, hvor borgmesteren holdt tale og gav mikrofonen videre til julemanden. Pladsen var blevet fyldt godt op og børnene stod med store øjne og fulgte intenst med, da kranen førte julemanden helt op til juletræstoppen. Hele tre gange måtte børnene tælle, før hele træet lyste op. “Nisserne” kunne vist ikke helt høre, så der måtte prøves et par gange, før det lykkedes.

De børn, som ikke allerede havde hilst eller fået en krammer af julemanden, fik muligheden, da han landede på jorden igen. Det må nok siges at han var populær. Næsten lige så populære var brandbilerne, som parkerede på torvet. Dem kunne børn og barnlige sjæle få lov at sætte sig op i og opleve inde fra.

 

Se mange flere billeder fra juletræstændingen i Vordingborg i galleriet.

Julemanden var omringet af en masse børn i Vordingborg, som hver og en var ivrige efter at hilse på. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Juletræet blev tændt på Slotstorvet. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar