• www.henriks-hvidevarer.dk

Per Steen Hebsgaard pakker glasjulehjerter ind til Mimiane Sollys’ barnebarn i Hamburg. Foto: Lise-Lotte Iuel

Juleudstilling hos Hebsgaard Glaskunst

Traditionen tro holder Per Steen Hebsgaad åbent attelier og værksted de sidste to weekender i november.

Tubæk Masser af besøgende fra nær og fjern lagde lørdag vejen forbi Per Steen Hebsgaard for at kigge og gøre juleindkøb, og der er selvfølgelig igen i år masser af glaskunst og billeder, der frister. Der er godt med besøgende både i galleriet, hvor Per Hebsgaards kone Lisbeth står for hygge og lidt forfriskninger, og i værkstedet, hvor glasmesteren selv servicerer og fortæller om sit arbejde, der kan nydes både i vinduerne, på den store oplyste glasplade og på væggene. 

Besøgende fra Holte
- Vi har besøgt Møns Klint og trænet til en vandreferie, så derfor lagde vi vejen forbi her på hjemturen til Holte, hvor vi bor til daglig. Her er mange skønne ting både fra Per Steen Hebsgaards egen hånd, men også af andre kunstnere, som vi holder af nu for eksempel færingen Trondur Patursson, nikker Gregers Mogensen mod et ret stort maleri i blå farver. 

Tekst: Lise-Lotte Iuel

 

 

 

 

Udlandet  venter spændt

Per Hebsgaard håber stadig på at hans store glaskunstværker en dag får en udstillingshal, så de kan blive vist frem for hele verden.

Præstø Per Steen Hebsgaard, der har stillet en imponerende glaskunstsamling til rådighed, såfremt Vordingborg kommune etablerer et museum, et Kunsthal Glas, har ikke  lyst til at kommentere på, at projektet er skudt tilbage til start, efter at Realdania har trukket sin støtte tilbage, hvilket vi fortalte om i sidste uges avis.
Men det har ikke slukket hans håb om at projektet en dag bliver realiseret.
- Jeg venter hele tiden. Jeg tror ikke på noget, før det er der, men jeg håber, det lykkes, siger han og fortæller at et sådant kunstmuseum vil være unikt på verdensplan. Der findes ganske enkelt ikke noget tilsvarende.
- De vil komme fra hele verden for at se det, bemærker han og fortæller at der er folk i udlandet, der spørger til projektet og til hvornår de kan komme og se værkerne.
Per Hebsgaard har arbejdet med i sit glasværksted i 50 år og laver glasværker for nogle af verdens førende kunstnere.
Han har selv en stor samling af glaskunst af blandt andet Robert Jacobsen og Bjørn Nørgaard, og det er nogle af disse værker, han har villet skænke til et nyt udstillingssted i Vordingborg Kommune. Dén donation står stadig ved magt, selvom projektet foreløbig er skudt til hjørne.

Tekst: Mille Holst
 

Per Steen Hebsgaard pakker glasjulehjerter ind til Mimiane Sollys’ barnebarn i Hamburg. Foto: Lise-Lotte Iuel

Gregers Mogensen fra Holte ved nogle af de store glasfade. Foto: Lise-Lotte Iuel

Gert og Alice Olesen, Vanløse, foran værker af færingen Trondur Patursson og Carl-Henning Pedersen. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar